19 / 04 / 2024

Aydında binalar depreme dayanıklı mı

Aydında binalar depreme dayanıklı mı

Aydın Hedef Gazetesi'nin yazarlarından Aydın Sarı bugünkü yazısında Aydın'daki binaların depreme dayanıklı olup olmadığının araştırılması gerektiğini kaleme aldı. İşte Aydın Sarı'nın o yazısı..

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama: Çanakkale 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebedir!

Çanakkale'de yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen 4.9 şiddetindeki depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama geldi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklaması...

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan o ili işaret etti: Bir depreme gebedir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bugün saat 06.09'da Hakkari- Kayalık Çukurca'da olan 4.3 şiddetindeki depremle ilgili değerlendirme yaparak '' Gelecekte M7 dolayında bir depreme gebedir.'' dedi. 

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Çelikten yapılan binalar depreme 8 kat daha dirençli!

Dünyada bilinen tüm depremlerde, çelik yapılar diğerlerine kıyasla çok daha az hasar aldığı belirtiliyor. Fakat Türkiye’deki yapıların çok azı çelikten meydana geliyor. Buna karşın, çelikten inşa edilen yapıların depreme 8 kat daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Deprem en çok hangi katta hissedilir? Hangi yıldan sonra yapılan binalar depreme dayanıklı?

Deprem ülkemiz için bir gerçektir. Yaşanan son büyük ölçekli Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra vatandaşlar bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte o sorular ve onların yanıtları!

Kahramanmaraş depremleri dünya jeoloji uzmanlarının da radarında! Binalar depreme uygun değil...

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’de büyük tartışmaya neden olan inşaat kuralları ve zemine uygun imar prosedürleri, uluslararası bilim camiasını da hareketlendirdi. İşte ayrıntılar... 

Kentsel dönüşümde binalar nasıl yıkılmalı?

Kentsel dönüşüm kapsamında çürük binaların yıkımında yönetmeliklere uyulmaması birçok sorun yaratıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları kentsel dönüşüm kapsamında binaların nasıl yıkılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aydında binalar depreme dayanıklı mı Haberi

Aydında binalar depreme dayanıklı mı

17 Ağustos depreminin yıldönümünü geride bıraktık. Yıldönümü nedeni ile tüm Türkiye’de olduğu gibi, Aydın’da da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. İlgililer deprem gerçeğini bir kez daha dile getiren basın açıklamaları yaptı, sergiler açıldı.


Depremin üzerinden geçen on yedi yılda Aydın olarak ne yaptık, neleri yapamadık noktasında ise hiçbir bilgi yok. Herkes depremin ne kadar ürkütücü bir şey olduğunun altını çiziyor, 17 Ağustos depreminde yerlebir olmuş binaların fotoğraflarını sergiliyor.


Peki Aydın olarak depreme hazırlık anlamında ne yaptık?


Bu sorunun yanıtını veren yok. Aydın’da binaların depreme dayanıklı olup olmadığının envanteri bile çıkarılmış değil. Kaç konut depreme dayanıklı, kaç konut güçlendirilmeli, kaç konut yıkılıp yeniden yapılmalı bu anlamda bir bilgi yok.


O zaman yapılanlar ne? Depremin 17. Yıldönümünde yaptıklarımız birer şovdan mı ibaret? Bakın biz deprem gerçeğini biliyoruz,...