25 / 04 / 2024

aydında çevreci bina inşaatı

aydında çevreci bina inşaatı

Aydın'a çevreci binalar İnşa edeceğiz" Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın çehresini değiştirecek modern, estetik görünüme sahip çevreci binalar inşa edeceklerini söyledi.

2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Peki 2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

Betonarme bina metrekare maliyeti 2023! Betonarme bina metrekare maliyeti 2023'te ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2023 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen açıklandı. 2023 yılı inşaat maliyet bedelleri, 81 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Peki, betonarme bina metrekare maliyeti 2023 ne kadar oldu?

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği devam ediyor. Süleyman Soylu'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

2022 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

2022 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, 2022 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Başakşehir Kayabaşı'nda kentsel dönüşüm kapsamında 10 bina yıkıldı!

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayabaşı'nda inşa edilecek olan sosyal konut projesi kapsamında 10 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Depreme karşı konut değil bina sigortalanmalı!

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

Antalya'nın 3 ilçesinde 181 bina riskli kabul edildi!

Antalya’da 1 milyon 260 bin kişilik nüfusa sahip Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde deprem risk raporu oluşturuldu. Üç ilçenin toplamında 181 bina riskli kabul edilirken risk açısından en güvenli ilçenin Konyaaltı olduğu tespit edildi.

İstanbul Boğazı'nda yeni bina inşaatları yapılıyor!

Bir süredir İstanbul'un Boğaziçi ön görünüm bölgesinde çok sayıda yeni bina inşaatı yapılıyor. Bunların bir kısmı kişilere ait özel yapılar. Bir kısmı ise polis, vali, asker gibi birimlere ait sosyal tesislerinin inşaatları...

aydında çevreci bina inşaatı Haberi

aydında çevreci bina inşaatı

Çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni dönemde de Aydın'ın çehresini değiştirecek projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. 

Dünyadaki binaların şekli ve dizaynlarının çok değiştiğini vurgulayan Başkan Çerçioğlu, "Bu anlamda Aydın'da sıradan binalar yapılmasını istemiyorum. Görünüşüyle ve estetik yapısıyla fark oluşturan binaların inşa edilmesini istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak Aydın'ı çehresini değiştirecek modern, estetik görünüme sahip çevreci binalar inşa edeceğiz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 


YÜKSEK KATLI BİNALARI İZİN YOK 

Aydın'ın imarının değiştiğini bu nedenle yüksek katlı binalara artık izin verilmeyeceğini kaydeden Başkan Çerçioğlu, "Çıldır Havaalanı'ndaki THY Uçuş Okulu'ndan dolayı Ulaştırma Bakanlığı, Aydın'da mania alanı belirledi. Örneğin üniversitenin bir kısmına yükseklik 6,5 metre yani 2.5 kat müsaadesi verildi. Yol üzerindeki yüksek binalar bir daha yapılamayacak. Çünkü bu olay nedeniyle Aydın'ın imarı...