28 / 03 / 2024

azerbaycan tokiyi mi model aldı

azerbaycan tokiyi mi model aldı

TOKİ model alarak, Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi'ni kurdu. Turan, "TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz." dedi.

En gelişmiş il İstanbul olarak belirlendi!

Kalkınma Bakanlığı, İllerin ve Bölgelerin Sosyoekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması (SEGE) sonuçlarını yayımladı. 1. kademede İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Muğla olmak üzere 8 gelişmiş il yer aldı

Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?

Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor. Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?...

Mal sahibi stopaj öder mi?

Mal sahibi stopaj öder mi?: Kira stopaj vergisi, işyeri olarak kiraya verilen gayrimenkuller için kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergiye deniyor....

Bilgen Özdemir: Yabancılara satışta kendimizi mi dolduruyoruz?

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama Şirketi'nden Bilgen Özdemir özellikle de Arap ülkelerinden yoğun bir talebin olduğu yabancılara satışta kendi kendimizi mi dolduruyoruz isimli bir başlık attı...

Ecrimisil taksitle ödenebilir mi?

Ecrimisil taksitle ödenebilir mi? Ecrimisil bedeli ödeme koşulları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve ecrimisil konusu hakkında kapsamlı olarak fikir edinebilirsiniz..

Kuru mülkiyet sahibi taşınmazı kullanabilir mi?

Kuru mülkiyet sahibi taşınmaz üzerinde hangi tasarruflara sahiptir? Kuru mülkiyet sahibi taşınmazı kullanabilir mi? Taşınmazı kiraya verebilir mi? sorularının cevapları detaylı olarak haberimizin içinde yer alıyor..

Kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Herhangi bir malın intifa hakkı ayrı kuru mülkiyet hakkı ayrı olabiliyor. Gayrimenkullerde olan bu durum tapu kütüğüne tescil edilir. Peki kuru mülkiyet kiraya verilebilir mi?

Kuru mülkiyet satılabilir mi?

Üzerinde intifa hakkı bulunan kuru mülkiyet satılabilir mi? Kuru mülkiyetin satışı nasıl gerçekleşir? Kuru mülkiyetin satışı konusunda merak ettiğiniz soruların detaylı cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Mi'Marin Alaçatı'da son 3 villa 800 bin liraya!

Geçtiğimiz günlerde satışına başlanan Mi’Marin Alaçatı Villaları’ nın inşaatına Ekim 2013’te başlanıyor. Mi'Marin Alaçatı' da kalan son 3 villa için fiyatlar 800 bin lira olarak belirlendi...

Pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

Apartman dairelerinde yapılacak kimi tadilatlar için komşuluk hukuku çerçevesinde apartmandaki diğer kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. Peki pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

İntifa hakkı devredilebilir mi?

İntifa hakkı sahibine bir başkasına ait bir taşınır ya da taşınmaz mal üzerinde kullanma ve istifade hakkı tanıyan bir haktır. Peki intifa hakkı devredilebilir mi?

İntifa hakkı ile kiralama yapılabilinir mi?

İntifa hakkı, ona sahip olunan kişinin (en çok) hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkıdır. Peki intifa hakkı ile kiralama yapılabilinir mi?

İntifa hakkı mirasçılara geçer mi?

İntifa hakkı aksi bir durum gerçekleşmedikçe intifa hakkı sahibinin ölümüne kadar süren bir haktır. Peki intifa hakkı sahibi öldüğünde ne olur? İntifa hakkı mirasçılara geçer mi?

azerbaycan tokiyi mi model aldı Haberi

azerbaycan tokiyi mi model aldı

Azerbaycan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığını (TOKİ) model alarak,  Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresini kurdu.


Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi Başkanı Samir Nuriyev ve beraberindeki heyet, TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.



Birçok ülkeden TOKİ'nin tecrübelerini paylaşmak için talep geldiğini belirten Turan, "Azerbaycan, TOKİ tarafından uygulanan finansman modelini örnek alarak Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresini kurdu. Azerbaycan'a tecrübelerimizi aktardık, dünya çapında model olduk. TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere tecrübelerimizi ve finansman modelimizi aktarıyoruz." dedi.


TOKİ'nin kurulduğu 1984'ten 2002 yılına kadar 43 bin konut ürettiğini ifade eden Turan, "TOKİ, 2002 yılından bugüne kadar 717 bin konut üretmiş durumda. 19 yılda 43 bin konut üretilmiş, 13 yılda ise 717 bin konut üretildi....