26 / 04 / 2024

balaçta tarihi evlerin korunması

balaçta tarihi evlerin korunması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesinde Balaç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış törenine katıldı. Başkan Yılmaz, Balaç’ın Atakum’un en eski yerleşkelerinden biri olduğunun altını çizdi...

Altında son 6 yılın en iyi performansı! Uzmanlar: Ons altın 3 bin dolara kadar yükselecek!

Altın 2023 yılının ilk çeyreğinde son 6 yılın en iyi performansını gösterdi. Ons altın ilk üç ayda yüzde 8 değer kazandı. Uzmanlar, 20 Mart’ta tarihi zirvesini yapan ons altının seyrine ilişkin önümüzdeki aylarda getiri potansiyelinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ile ilave gümrük vergisinin (İGV) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Samsun Büyükşehir Belediyesi 36 taksitle konut imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum Balaç'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...

2021'in ikinci yarısında yakaladığı artış trendi ile Kasım'da 69 bin dolar düzeyine ulaşarak rekor kıran Bitcoin, Aralık'ta tarihi zirvesinden yüzde 20'in üzerinde uzaklaşarak teknik olarak ayı piyasasına giriş yaptı. Peki Bitcoin ve kripto paralar neden değer kaybediyor?

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Ulus'ta tarihi alanda devam eden inşaat meclis gündeminde!

Ankara Ulus'taki tarihi bir alanda devam eden inşaat meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mermerler Şirketler Grubu otel projesine 30 milyon Euro yatıracak!

Mermerler Şirketler Grubu, Beşiktaş’ta tarihi bir yapıyı otele dönüştürmek için harekete geçti. Anıtlar Kurulu’ndan onay bekleyen grup, proje için yaklaşık 30 milyon Euro yatırım yapmayı ve 385 kişiye istihdam yaratmayı planlıyor.

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şırnak Üniversitesi, teröristlerin yıktığı tarihi evlerin benzerini inşa ediyor!

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ), 4 sene önce PKK'lı teröristlerin saldırılarında tahrip olan tarihi evlerin benzerini inşa ediyor.

Midyat'ta tarihi ev ve konaklar kafelere dönüştü!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

Nuvo Dragos'ta tarihi kampanya!

Maltepe bölgesinin en çok tercih edilen projesi Nuvo Dragos peşin alımlarda tarihi fırsat sunuyor. 2+1 dairelerde fiyatlar 550 bin TL'den başlarken, 3+1 daireler için satış fiyatı 820 bin TL. Kampanya kısa süreliğine sınırlı daireler için geçerli.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

balaçta tarihi evlerin korunması Haberi

balaçta tarihi evlerin korunması


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesinde Balaç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış törenine katıldı.


Dernek açılışında vatandaşlara seslenen Başkan Yılmaz, Balaç’ın Atakum’un en eski yerleşkelerinden biri olduğunun altını çizerek, köydeki doğal ve kültürel konut tipinin korunmasını, yıkıp yerine beton binalar yapılmamasını istedi. Eski tip tarzdaki evlerin estetik görünümleri ile daha önemli olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, yeni konut projeleri ile alan bulunabileceğini kaydetti.


Balaç Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Turan Çakır, AK Pari Atakum Belediye Başkan Aday Adayları Adem Bektaş, Hüseyin...