26 / 04 / 2024

banka yapılandırmaları

banka yapılandırmaları

Sanayi Bakanlığı'nın yüksek faizli konut kredisinden düşük faizliye özgürce geçişi sağlayan yönetmeliği tartışma yarattı.

Vatandaşın banka borçlarına yapılandırma çağrısı!

Tüketicilerin ve şirketlerin bankalara borçları son bir yılda 1'er trilyon lira arttı. Tüketicilerin kredi kartı borçlarına çeviremez hale geldiği belirtilirken bu alanda da bir yapılandırma yapılması çağrısı geldi.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Dikkat! SGK yapılandırmaları için son tarih!

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için başvuru süresi 30 Eylül tarihinde dolacak.

Martı GYO'nun borçları yapılandırılacak! Flaş gelişme!

Denizbank'ın Martı Grubu'ndan 139 milyon dolarlık alacağıyla ilgili Martı GYO'dan yeni açıklama geldi. Şirket ve banka arasında ''Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" imzalandı. 

Emlak vergisi yapılandırmaları için son gün 31 Aralık!

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Vergi Platformu Başkanı C. Serkan Kumdakcı, emlak vergisi borcu olanların yapılandırma için 31 Aralık 2020'e kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı. 

Konut kredisini yapılandıranlara dikkat çeken çağrı!

Konut kredisi yapılandırmalarına yönelik çok sayıda yargı kararına rağmen bazı bankalar komisyon ya da erken ödeme tazminatı alıyor. Söz konusu ücretler için gerekli yasal mercilere başvurulması durumunda paralar geri iade ediliyor.

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl hesaplanır?

Son dönemlerde konut kredisi yapılandırmaları ile aramalar oldukça arttı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl hesaplanır? İşte merak edilen detaylar....

Berat Albayrak: Emlak Bankası'nı yeniden yapılandırdık!

İstanbul'da Finans Merkezi Konferansı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Türkiye Emlak Bankasını gayrimenkul finansmanını yönlendirecek kapasitede bir banka haline getirecek şekilde yeniden yapılandırdık" dedi.

Doğuş Grubu, 3 banka ile yapılandırma imzası attı!

Kreditör bankalar konsorsiyumunu temsil eden eş lider bankalar ile Doğuş Grubu arasında bir süredir gündemde olan yapılandırma çalışmaları başarıyla tamamlandı...

Gayrimenkul vergi yapılandırmalarına bayramda başvurulabilecek!

27 Ağustos Pazartesi gününe (o gün dahil) uzatılan yapılandırma başvuruları bayramda da yapılabilecek. Gayrimenkul vergi borcu olan vatandaşlar başvurularını online yapabilecek..

Doğuş Grubu'ndan borç yapılandırması açıklaması!

Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, borç yapılandırmalarıyla ilgili haberlere açıklık getirdi. Şahenk, “Bankalarımıza hak, hukuk çerçevesinde en doğru nakit akışlarını çıkarıp bir program sunduk. Çok kısa zamanda en güzel biçimde bu olay ortadan kalkacak” dedi.

Gayrimenkul vergi ödeme ve yapılandırmaları için son 3 gün!

Emlak vergisi borcu olan vatandaşların vergi affından yararlanması için verilen süre azalıyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları 3 gün sonra sona eriyor.

banka yapılandırmaları Haberi

banka yapılandırmaları

Bankalar yapılandırmada komisyon istedi. Komisyon maddesi keyfi bırakılan tebliğ sorunlara yol açıyor.

SANAYİ Bakanlığı, eylül ayında konut kredilerinde faiz düşünce tüketicinin düşük faizle kredi alıp pahalı krediyi kapatma hakkı tanıdı. Ancak bu uygulama pratikte işlemedi. Yönetmeliği görüp de bankalara koşan tüketiciler komisyon şoku ile karşılaştı. Bankalar Sanayi Bakanlığı'nın 29 Eylül'de Resmi Gazete'te yayımlanan yönetmeliğindeki boşluktan yararlanıp tüketiciden bin- 2 bin YTL arasında komisyon talep etmeye başladı. Sanayi Bakanlığı'nın bankalardan konut kredisi alan yaklaşık 500 bin kişiyi ve de yeni kredi almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren yönetmeliği yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

star'ı arayan konut kredisi müşterileri Sanayi Bakanlığı