19 / 04 / 2024

Basın Sitesi mağduriyet

Basın Sitesi mağduriyet

İstanbul Bahçelievler’de yer alan Basın Sitesi’nin riskli olması sebebi ile boşaltılması sonucunda konut sakinleri mağdur oldu. Daire ve dükkân sahipleri, nakliyat parası bulamadıklarından dolayı eşyalarını çıkartamıyor. 

Ticaret Bakanlığı açıkladı! İnternetten alışveriş yapan iki kişiden biri mağduriyet yaşıyor...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan araştırmasına göre, çevrim içi alışveriş yapanların yüzde 47,2'si, bu alandan aldıkları ürün ve hizmete ilişkin olumsuz deneyim ve mağduriyet yaşadığını açıkladı.

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

Innovia 4 mağdurlarından son dakika basın açıklaması!

Innovia 4 projesinden konut satın alanlar, inşaatın durdurulduğunu ve evlerinin teslim edilmediğine dikkat çekerek son dakika basın açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Mağduriyet gidermek için hazırlanan EYT düzenlemesi de mağduriyet yarattı! Yeni mağdurlar hangi kesim?

Emekliliği 1999 girişli olmaları nedeniyle kılpayı kaçıran ve yıllarca mücadele veren EYT’lilerin haklarını alması için hazırlanan EYT Kanun Tasarısındaki ayrıntı tepki topladı. Mağduriyet gidermek için hazırlanan kanun tasarısının yeni mağduriyetler yaracağı yorumları yapıldı. Peki EYT Tasarısının

Konut mağdurları Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran konut mağdurları bugün Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak...

Kripto paralarda mağduriyet nasıl azaltılabilir?

Thodex, Vebitcoin, Sistemcoin, Hecoin ve son olarak da Bitrota'da yaşanan vurgun haberleri son zamanlarda kripto para yatırımcılarını korkuttu. Peki, kripto paralarda mağduriyet nasıl engellenir? İşte detaylar...

Aydın Söke'de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Aydın Söke'de 4 yıl önce yapımına başlanan 2 blok halindeki inşaattan ev satın alan 115 kişi, müteahhitin işi yarım bırakması sebebiyle mağduriyet yaşıyor. 

Fikirtepe mağdurları Kadıköy'de basın açıklaması yapacak!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar bugün Kadıköy Rıhtım'da bir basın açıklaması yapacak.

Hasankeyf'te konut mağdurlarından basın açıklaması!

Yıkımına devam edilen Hasankeyf'te bekar oldukları nedeniyle yeni yerleşkede ev verilmeyen bekar vatandaşlar bir araya gelip basın açıklaması yaptı.

Zonguldak Basın Sitesi'nde 23 gazeteci ev sahibi oldu!

Zonguldak Valiliği tarafından Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimleriyle TOKİ tarafından yapılan Basın Sitesi'nde bulunan 110 konuttan boş kalan 23 konutun hak sahipleri belirlendi.

Basın Sitesi'ndeki binanın yıkım görüntüleri tartışma yarattı!

İstanbul Bahçelievler Basın Sitesi'nde bulunan 11 katlı 80 dairelik bina, dün akşam saatlerinde yıkıldı. Bazı bölümleri kendiliğinden çökerken, binanın yıkım görüntüleri de tartışma yarattı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Akel Sitesi mağdurlarına destek!

CHP Genel Başkanı Kemal Kıçıdaroğlu, Kartal'da yaptığı halk buluşmasının ardından kentsel dönüşüm mağduru Akel Sitesi sakinlerine destek mesajı verdi.

Bahçelievler Basın Sitesi konut sakinleri mağdur oldu!

İstanbul Bahçelievler’de yer alan Basın Sitesi’nin riskli olması sebebi ile boşaltılması sonucunda konut sakinleri mağdur oldu. Daire ve dükkân sahipleri, nakliyat parası bulamadıklarından dolayı eşyalarını çıkartamıyor. 

Basın Sitesi mağduriyet Haberi

Basın Sitesi mağduriyet

İstanbul’un Kartal ilçesindeki Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonucu kimi riskli binalar boşaltıldı. Bunlardan biri de Bahçelievler’deki 80 daire ve 12 dükkândan oluşan Basın Sitesi’ydi.

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre söz konusu binadaki daireler ve dükkanlar, riskli olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Nakliyat parası bulamadığını belirten konut sakinleri ise, bu süreçte mağdur oldu. 

Bina sakinleri, eşyalarının çalınması sonucu her gün bina önünde nöbet tutmaya başladı. Sitenin apar topar boşaltılması sebebiyle mağdur olan konut sakinlerinden biri minibüste yatarken, bir kısmı da borçlanarak farklı muhitteki dairelere taşındı. Bu süreçte kendilerine herhangi bir yardım yapılmadığını belirten mağdurlar, geçinemediklerini söylüyor. Konut sakinleri, “Nasıl geçineceğiz?” sorusunu sorarken, diğer yandan “Eşyalarımız çalınmasın diye gece gündüz nöbet tutuyoruz” diyor.

İlk sözü ise bina sakinlerinden Zeynep Uz alıyor. Uz, yeni taşındığı dairenin kirasını...