28 / 03 / 2024

başur höyük

başur höyük

Siirt İli Ilısu Baraj sahası altındaki Başur Höyük’te kazı çalışmaları yapan Türk arkeologlar, Bronz Çağı’ndan kalma mezarlarda 5 bin yıllık oyun taşları ortaya çıkardı ...

Dolarda resmen deprem fırtınası başlayacak! Dolar yıkıp geçecek! Bu rakamı görenler hemen dolarlarını saklayacak

Amerika Merkez Bankası faiz kararına sayılı günler kaldı. Gözler Fed'e çevrilirken yatırımcılar da doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Dolarda resmen deprem fırtınası başlayacak! Dolar yıkıp geçecek! Bu rakamı görenler hemen dolarlarını saklayacak...

İflasın ardından ilk kez konuştu: İflas başvurusu büyük hataydı!

İflasını açıklayan dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX ile ilgili iflas başvurusu adımından pişmanlık duyan eski CEO Bankman-Fried, "Bunu yapmasaydım, para çekme işlemleri açılacaktı" ifadelerini kullandı.

TOKİ Konya Yalıhüyük’te 608 bin TL’ye ev sahibi olun! ​​​​​​​

TOKİ Konya Yalıhüyük 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Yalıhüyük'te kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Yalıhüyük'te  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Yalıhüyük sosyal konut projesi... 

TOKİ Konya Hüyük 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla!  2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Konya Hüyük 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Hüyük'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Hüyük'de  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Hüyük sosyal konut projesi...

Konya Hüyük TOKİ başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Hüyük projesinde yer alan 11 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Arnavutköy Küçük Sanayi Sitesi projesi için düğmeye bastı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Arnavutköy Küçük Sanayi Sitesi projesinin ihalesini 20 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Konya Hüyük Şehir Konağı açılışı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hüyük Şehir Konağı'nın açılışı gerçekleşti. 

Konya Yalıhüyük Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde yapılacak millet bahçesini ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ Konya Yalıhüyük Millet Bahçesi ihalesi 13 Ekim'de!

Konya İli, Yalıhüyük İlçesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Yalıhöyük konutları 2021'de teslim edilecek! 

Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç ve Belediye Başkanı Hasan Koçer, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut inşaatında incelemelerde bulundu. 59 konutun 2021 yılının başında teslim edileceği belirtildi...

TOKİ Konya Hüyük 142 konut ihalesi yarın!

Konya İli Hüyük İlçesi 142 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

başur höyük Haberi

başur höyük


Amerikan Discovery News’in haberine göre, Siirt il merkezinin 20 kilometre kuzeybatısında yer alan 250 x 150 metre boyutlarındaki höyükte sürdürülen kazılar sırasında 49 küçük taş ve heykelcik bulundu. Farklı şekillerdeki olan ve yeşil, kırmızı, mavi, siyah ve beyaz renklerdeki nesneler, şimdiye kadar açığa çıkarılan en eski oyun seti niteliğinde.


Kazı çalışmalarının başkanı Ege Üniversitesi’nden Haluk Sağlamtimur, Discovery News’e yaptığı açıklamada, “Bazı taşlar domuz, köpek ve piramit, bazıları da mermi ve yuvarlak şekillerde. Ayrıca zar gibi beyaz deniz kabuğundan yapılmış, üstünde siyah bir kaplama bulunan 3 dairesel oyun taşı bulduk” dedi.


Benzer parçaların Suriye’nin kuzeydoğusundaki Tell Brak ve Irak’taki Jemdet Nasr höyüklerinde de bulunduğunu söyleyen Sağlamtimur, “Oradaki taşlar tek tek bulundu, bir sayma metodunun parçası olduğu düşünüldü. Ancak bizim taşlarımız hep birlikte...