20 / 04 / 2024

bayındırlık bina sınıfları

bayındırlık bina sınıfları

Kaç çeşit yapı sınıfı bulunuyor? Yapı sınıfları 2013 nelerdir, diye soruyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Hareket Proje, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyelerini taşımaya devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın orta açıklığı en uzun asma köprüsü unvanının sahibi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün  50 adet Boeing 747 ağırlığındaki tabliyelerin yükleme ve tahliye işlemleri önümüzdeki günlerde yapılacak. 

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları mecliste!

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Adıyaman Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi mecliste!

Adıyaman ilinde bulunan Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bergama Yeni Kestel Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Bergama Belediyesi'nin projelendirdiği Kestel Köprüsü’nün yapımına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Üst Yapı Şube Müdürlüğü’nce başlanıldı.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası yapılıyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı ile ilgili uzun süredir bir olumsuzluğun kamuoyunu meşgul etmediğini belirterek, “Yeni terminal binası yapılıyor” dedi.

Osmangazi Köprüsü'nün fiyat tarifesi!

Osmangazi Köprüsü’nden geçişler bayram tatili boyunca ücretsiz olacak. 11 Temmuz saat 07.00’den itibaren köprüden geçişler araç sınıflarına göre 62.10 TL’den başlayıp, 282.15 TL’ye kadar çıkacak.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016!

2016 yılında uygulanacak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları, 9 Nisan 2016 tarihinde açıklandı. Peki, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016 ne kadar? İşte fiyat listesi..

Bayındırlık yapı maliyet hesabı 2016!

Bir yapının meydana gelebilmesi için mimarlık, inşaat, makine ve elektrik mühendisliği dallarında yapılması gereken hizmetler için ödenecek ücretler şartnameye göre belirleniyor. İşte Bayındırlık yapı maliyet hesabı 2016..

Bayındırlık yapı maliyetleri 2016!

2016 yılında uygulanacak Bayındırlık yapı maliyetleri, 9 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu rakamlar 1/1/2016 tarihinden itibaren geçerli olacak. İşte Bayındırlık yapı maliyetleri 2016..

bayındırlık bina sınıfları Haberi

bayındırlık bina sınıfları

Yapı sınıfları 2013!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından maliyetleri belirlenen yapı sınıfları, 4 ana grup altında toplanıyor. Bunlar Mimarlık hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları, Elektrik Mühendisliği hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları, Makine Mühendisliği hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları ve İnşaat Mühendisliği hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları olarak karşımıza çıkıyor.


Yukarıda belirttiğimiz yapı sınıfları da kendi aralarınde birinci sınıf, ikinci sınıf, üçüncü sınıf, dördüncü sınıf ve beşinci sınıf olmak üzere 5'e ayrılıyor.


Yapı sınıfları, tanım ve kapsamları aşağıda yer alıyor. İşte yapı sınıfları 2013 ve detayları...


Yapı sınıfları 2013..

1- Mimarlık hizmetleri bayındırlık yapı sınıfları


Birinci sınıf

Ağıl, ahır, samanlık gibi çok basit tarım binaları, basit barakalar ve diğer yardımcı binalar ile daha ziyade Mühendislik hizmetlerine yardımcı olarak çalışmayı gerektiren istinad duvarları, sahil tahkimatı, trafo ve benzeri yapılardaki Mimarlık hizmetlerini ifade...