19 / 04 / 2024

beçin kazı çalışmaları

beçin kazı çalışmaları

Beçin Kalesi Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, bu yıl yapılan en önemli çalışmalardan birisinin Beçin ören yerinin çevre düzenlemesi olduğunu söyledi

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Ordu'nun yeni yerleşkesi için kazı çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Efirli Mahallesi’nde yaklaşık 40 dönüm alan üzerine inşa edilecek yeni yerleşkede çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Gaziantep Belpınar Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapılan 5 bin 450 metre uzunluğunda ve 6 metre çapındaki Belpınar Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı.

Zonguldak Tieion'da kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Tieion antik kentinde kazı çalışmaları yeniden başladı.

İzmir Altınpark'ta kazı çalışmaları durdu!

İzmir'in Altınpark bölgesinde 10 yıl önce başlayan kazı çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durdu. Roma dönemine ait kalıntıların da tahrip olduğu görüldü.

Akçaray tramvay projesinde üst yapı kazı çalışmaları başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek Akçaray tramvay projesinin ana hattında üst yapı için kazı çalışmalarına başlandı.

TOKİ Gölyaka 2. Etap Konutları için kazı çalışmaları başlatıldı!

Düzce Gölyaka Yazıpınar mahallesi TOKİ konutlarının bina oturum alanlarının kazı çalışmaları başlatıldı. Alanda yapılan kazı çalışmalarından sonra şantiye kurulup Konutların hızla yapımına başlanacağı belirtildi.

Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı!

Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı.

Düzce'de antik kentteki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen ''Prusias ad Hypium'' antik kentindeki tiyatroda kazı çalışmaları sürüyor.

Erzincan Altıntepe Kalesi'ndeki kazı çalışmaları başladı!

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, Urartular döneminde inşa edilen Altıntepe Kalesi'nde bu yılki kazı çalışmalarına başlandı.

beçin kazı çalışmaları Haberi

beçin kazı çalışmaları

    Beçin Kalesi'nde bu yıl başlayan kurtarma kazısı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan kazı Heyeti Başkanı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, kaledeki kazı çalışmalarının yaklaşık 15 yıldan bu yana sürdüğünü anlattı. 

     Bu yıl işçilerle yaklaşık 50 kişilik ekibin kazı çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Pektaş, çalışmaların genel olarak konservasyon ağırlıklı sürdüğünü kaydetti. 

     Bugüne kadar yapılan kazılarda bulunan eserlerin, buranın ticaret merkezi olarak kullanıldığını gösterdiğini bildiren Pektaş, ''Çalışma yaptığımız alanın muhtemelen ticaretin sürdüğü alan olduğunu düşünüyoruz. Burada aynı zamanda tarım ve ziraat yapıldığını biliyoruz. Kalede canlı bir ticari hayatın olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor'' dedi. 

     Yapılan kazılarda sırsız ve sırlı seramik kap parçalarına...