19 / 04 / 2024

belirli süreli kira sözleşmesi kanunu

belirli süreli kira sözleşmesi kanunu

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmelerinde 'tahkim' şartına dikkat!

Avukat Öztürk Yazıcı, Eko Haber'de kaleme aldığı yazısında, kira sözleşmelerinde tahkim şartını anlattı. İşte Öztürk Yazıcı'nın o yazısı...

Kısa süreli konut kiralama gayrimenkul krizini tetikledi!

İstanbul Planlama Ajansı’nın “Airbnb Yasası: Kısa süreli kiralamaların konut kriziyle ilişkisi” raporu dün yayımladı. Söz konusu rapora göre, son 2 senede İstanbul’da kayıtlı Airbnb sayısı 38 bine yükseldi.

Kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak’ta uygulamaya giriyor!

Seyahat acentelerine yeni pazar açan kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya girecek. İşte söz konusu uygulamaya ilişkin tüm detaylar...

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

İstanbul'da bazı ilçelerde su kesintisi yapılacak! İşte uzun süreli yapılacak su kesintisi ve saatleri...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan duyuru ile beraber İstanbul'da bugün su kesintisi yaşayacak ilçeler bildirildi. Uzun süreli yapılacak su kesintisi için vatandaşlar önlem almaları için uyarıldı. İşte haberin detayları...

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Kira fiyatlarındaki yükselişe acil çözüm bulunmasına ilişkin çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutu olmayan vatandaşlara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!

Floronsa Belediye Başkanı Dario Nardella, hükümetin sektörü düzenlemeye yönelik planlarının hayal kırıklığına neden olmasıyla Airbnb ve kısa süreli konut kiralamalarının yasaklandığını açıkladı.

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira fiyatları yabancıların bile cebini yakmaya başladı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından yabancı uyruklu vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan rahatsızlık olduğunu belirtti.  

699 TL değerindeki oyun kısa süreliğine bedava!

Ubisoft'un popüler oyunu Far Cry 5, kısa süreliğine ücretsiz olarak indirilebilir durumda! Şirket aynı zamanda oyun için yeni bir güncelleme de yayınladı.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

149 TL’ değerindeki oyun Steam’de kısa süreliğine bedava!

Dead by Daylight ücretsiz olacak! Steam, kısa süreli bir erişim promosyonunda bize beş günlük ücretsiz üretim verdi.

Oyun tutkunları dikkat! 699 TL değerindeki oyun kısa süreliğine ücretsiz! Sakın kaçırmayın!

Oyun tutkunları dikkat! Ubisoft'un strateji oyunu Anno 1800, Ubisoft Connect ve Epic Games Store'da kısa süreliğine ücretsiz olarak keyfini çıkartın. İşte detaylar…

belirli süreli kira sözleşmesi kanunu Haberi

belirli süreli kira sözleşmesi kanunu

Belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme esasları ile tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu ile düzenleniyor.


Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nedir?


Sözleşmede sözleşme süresi belirtilebiliyor. Sözleşmeler genellikle senelik olarak hazırlanıyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Ayrıca, kira süreci içerisinde (sözleşme kurulduktan en az 1 sene sonra) kiracı tahliye taahhütnamesi verebiliyor. Verilen bu taahhütnamede de çıkılacak tarih mal sahibine tebliğ edilmiş oluyor.


Kiracı tahliye taahhüdü örneği..


TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI     (ÜNVANI)    :

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI              ...