23 / 04 / 2024

bina iskan kontrolü

bina iskan kontrolü

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için orada oturulabilir izninin verildiğini gösteren bir belge olan İskan için "İskan kontrolü dilekçesi" ile belediyeye başvurulması gerekiyor. İşte iskan kontrolü dilekçesi...

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İskan belgesi nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Bir bina inşa edilirken binanın resmi olarak kullanılmasını sağlayan izin belgesi iskan belgesi olarak adlandırılır. Bu nedenle yapılan bina için iskan belgesi almak zorunludur. Peki, oturma izni sağlayan iskan belgesi nereden alınır? İşte iskan belgesi ile ilgili detaylar...

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ümraniye'de bina denetimleri yoğunlaştı!

Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler, İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra riskli bina denetimlerini artırdı. Belediye ekipleri, özellikle zemin katlarında iş yeri olan binalarda ruhsat, kolon ve kirişleri kontrol etti ve denetim yaptı.

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...

İstanbul'da 250-300 TL bedelle 750 bin bina deprem için kontrol edilecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da bir binanın depreme karşı dayanıklılığını ölçmek 7.500-8 bin TL’yi buluyordu. Şimdi yeni, hızlı ve ekonomik bir modele geçiyoruz. Mekanik tabanlı tarama yöntemleriyle sadece 250-300 TL bedelle 750 bin binayı hızla kontrol edeceğiz" dedi...

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

Kadıköy’de 5 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra Kadıköy'deki 5 katlı bina yapılan incelemelerden sonra riskli olduğu gerekçesiyle polis ve zabıta kontrolünde tahliye edildi.

40 bin kişi bina kontrolü için başvurdu!

İstanbul depremi ve sonrasında yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Zemin Etüt Şube Müdürü Hüseyin Alan, 40 binin üzerinde vatandaşın bina kontrolü için başvuru yaptığını söyledi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği kapsamında yapılacak tasarım gözetimi ve kontrolü hizmetlerine dair tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, bugünkü 30652 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

Tekirdağ Büyükşehir'den Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği Eğitimi!

Çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Proje Kontrol Birimi personeline yönelik "Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği" eğitimi verildi.

bina iskan kontrolü Haberi

bina iskan kontrolü

İskan kontrolü dilekçesi!

İskan, inşaat çalışmaları biten bir yapı için orada oturulabilir izninin verildiğini gösteren bir belge olarak karşımıza çıkıyor. 


Ruhsatlı binalar için inşaatın bitiminden hemen sonra içinde oturumun başlayabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor. Bunun için ise bağlı olunan belediyeye iskan kontrolü dilekçesi ile başvuruda bulunması gerekiyor. İskan kontrolü dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


İskan kontrolü dilekçe örneği:


.......... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE




....................... Mahallesi ................ Pafta ............... Ada ......... .....Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İnşaatımızın tesisat yönünden incelenerek gereğinin yapılmasını arz ederim.



Mal Sahibi

İsim – Tarih – İmza


.......................................


İNŞAATA AİT POSTA ADRESİ

........................ Mahallesi ..................... Cad. ....................... Sokağı ....... Kapı No



MAL SAHİBİNE AİT TEBLİGAT ADRESİ :

................................................ Mahallesi

................................................ Cad

................................................ Sokağı

......................... ...................... Apt

................................................ Kapı No

................................................ Posta Kodu

................................................. İlçesi

................................................. Şehir



İskan izni...