19 / 04 / 2024

bina ortak kullanım alanları

bina ortak kullanım alanları

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Ortak gayrimenkullerin kullanımı engellenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşime ve kardeşlerine babadan miras olarak tarla kaldı. Eşim ve kardeşleri dört kişi. Ancak üçü bu tarlayı kullanıyor. Bu kullanımı engelleyebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Perakendeci caddelere dönüyor, ofislerde ortak kullanım artıyor!

Koronavirüs gayrimenkul sektöründe iki yeni trendi ortaya çıkardı. Perakendeci caddelere geri dönüyor ve ofislerde ortak kullanım artıyor.

6 maddede apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması konusunu kaleme aldı. İşte 6 maddede apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması...

4 maddede bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi!

Bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi nasıl oluyor. İşte tüm detaylarıyla bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi...

Türkiye'de hafif çelik bina kullanımı yaygınlaşıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Türkiye'de hafif çelik bina kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Durmaz, hafif çelik bina kullanımının yaygınlaştıkça kullanıma uygunluğu, dayanıklılığı ve ne kadar konforlu olduğunun öğrenildiğini söyledi..

Kaçak yapıların olduğu Taşköprü Yaylası’nda milli duygu sömürüsü!

Gümüşhaneliler ve Trabzonlular tarafından ortak kullanım alanı olarak belirlenen Taşköprü Yaylası’nda kaçak bina yapanlar, bölgeye 15 Temmuz adını verdiler. Fırsatçılar, duygu sömürüsü yaparak kendini kurtarmaya çalışıyor.

Bursa Yıldırım'ın imar planlarına ortak alan vurgusu!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın imar planlarını düzenlerken ortak kullanım alanlarına da en az konutlar kadar önem verdiklerini söyledi.

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

8 soruda apartman ortak alanlarının kullanımı!

Apartmanlardaki ortak alanların kullanımının usulü, yönetim şekli gibi hususlar kat malikleri arasında zaman zaman sorun yaratabiliyor. Peki, apartman ortak alanlarının kullanımı nasıl olmalıdır?

bina ortak kullanım alanları Haberi

bina ortak kullanım alanları

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı?'' sorusuna cevap verdi.

Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mıdır? Yaşadığım apartmanın asansörü çok eski. Sürekli masraf çıkartıyor. Hiç asansör kullanmadığım halde durmadan ödeme yapıyorum. Bu ödemeden muaf olmak için ne yapmam gerekiyor?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir. Çoğunlukla uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde yoksa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme getirerek, yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz. Bu toplantıda adil bir karar alınmazsa, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33. maddesine...