27 / 04 / 2024

Bina vergisi muaflıkları

Bina vergisi muaflıkları

Hangi binalar, kiraya verilmemek şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaf tutuluyor? Bina vergisi muaflık ve istisnaları nelerdir? İşte Bina vergisi kanunu kapsamındaki bina vergisi istisnası...

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları TBMM gündeminde!

Bakanlıkların kiralık bina sayısı ve kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

İstanbul'u yeniden inşa etmek lazım!

Tarihimizin en görkemli dönemlerine bakın, yüksek bina yoktur. Yapamadıkları için değil kültürümüzde yüksek bina tercih edilmediği içindir. Bu nedenle İstanbul'un yeniden inşa edilmesi elzem bir hale geldi..

Kamu hizmeti için bina kiralayan bakanlıklar mecliste!

Kamu hizmeti için araç ve bina kiralayan bakanlıklar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor. İşte bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015..

Emlak vergisi beyannamesi bina formu!

Emlak vergisi, arsa, arazi ve binalar için ödeniyor. Taşınmazın satın alındığı sene vergiden eski malik sorumlu olurken, yeni malikin belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi bina formu..

Bina emlak vergisi nasıl ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, bina vergisi nasıl ödenir? 2015 yılı için bina vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi bina dereceleri!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince bu vergi, konut ve işyerleri için farklı şekilde tahsil ediliyor. İşyerleri için vergi hesaplaması bina grup ve derecelerine göre hesaplanıyor. Peki, çevre temizlik vergisi bina dereceleri nelerdir?

Çevre temizlik vergisi bina grupları!

Çevre temizlik vergisi işyeri ve meskenler için ödeniyor. İşyerlerinin vergi bedeli, taşınmazın hangi bina grubu ve derecesinde olduğuna göre hesaplanıyor. Peki, çevre temizlik vergisi bina grupları nelerdir?

Şehitkamil Çamlıca'daki metruk bina ne zaman yıkılacak?

Çamlıca Mahallesi'nde bulunan harabe halindeki bina, çöp atıklarının ve madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Şehitkamil Caddesi üzerinde yer alan harabe halindeki bina vatandaşların tepkisini çekiyor.

Bina vergisi muaflıkları Haberi

Bina vergisi muaflıkları

Bina vergisi istisnası!

1319 sayılı Bina vergisi kanunu kapsamında bina vergisi istisnalarına da yer veriliyor. Bina vergisi Muaflık ve İstisnalar şu şekilde sıralanıyor.


Muaflık ve İstisnalar

Daimi muaflıklar:

Madde 4 – (Değişik birinci fıkra : 16/10/1981 - 2536/1 md.) Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek (24.11.1994  tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır. ( (a), (b), (s), (y) ve  (z) fıkraları için  kiraya verilmeme şartı  aranmaz.)


a) (Değişik : 17/7/1972 - 1610/1 md.) Özel bütçeli idarelere (Mazbut vakıflar dahil), il özel idarelerine, belediyelere, köy tüzel kişiliğine, kanunla kurulan üniversitelere ve Devlete ait binalar; 

b) (Değişik : 17/7/1972 - 1610/1 md.) İl özel idareleri, belediyeler ve köyler ile bunların teşkil ettikleri birlikler veya bunlara bağlı...