19 / 04 / 2024

Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu

Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu

Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Rus oligark Roman Abramoviç’in New York’taki emlak oyunu, Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu’na takılarak olumsuz yanıt aldı.

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden önemli açıklama! Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi?

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Altyapı Bakanlığı otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar…

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı'nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için özelleştirilme kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da 'tamamı millet bahçesi' olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

Kastamonu İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binası bu ay açılacak!

Kastamonu Valisi Avni Çakır, İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü binasının bu ayın ortasında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden 49.5 milyon TL'ye satılık 10 arsa!

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çakmak, Saruhan ve Kale mahallelerinde bulunan arsaları satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 49 milyon 540 bin 772 TL olarak belirlendi. 

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal müftülüğü arasında arazi krizi!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Kartal Soğanlık’ta 26 bin metrekarelik arazisinin, talep ettiği için Kartal Mütfülüğü’ne devredilmesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal İlçe Müftülüğü’nü karşı karşıya getirdi. Kriz plan değişikliğiyle çözüldü...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne 20 müfettiş yardımcısı alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce 20 müfettiş yardımcısı istihdam edilecek.

Banka ve tapu müdürlüklerinden çıkan kişileri takip ederek 1 milyon lira çaldılar!

İstanbul ve Tekirdağ'da banka ve tapu müdürlüklerinden çıkan kişileri izleyerek yaklaşık 1 milyon TL çaldıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne yeni bina!

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün bağımsız bir yerleşkede hizmet vermesi amacıyla yeni bir bina inşa edilecek.

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31166 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu Haberi

Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu

Abramoviç’in geri çevrilen “yenileme” projesi ve öne sürdüğü argüman, Reza Zarrab’ın Boğaziçi’ndeki yalısında yaptıklarının ve yaptığı tarih katliamı savunmasının yanında devede kulak kalıyor.


KOMİSYON ‘DUR’ DEDİ


Abramoviç, geçen ay 78 milyon dolar ödeyerek, New York’ta Central Park’ın doğu tarafındaki bitişik 3 binayı satın aldı. İngiliz Kraliçesi Anne dönemi tarzında 1887-1889 yıllarında inşa edilen binaların birleştirilerek dev bir malikaneye dönüştürülmesi için Mimar Stephen Wang ve koruma uzmanı Ronda Wist görevlendirildi. 75’inci Sokak üzerindeki 11, 13 ve 15 numaralı binaların restorasyon ve yenileme projesi New York Belediyesi’ne sunuldu. 1923 yılında “neo-Federal” tarzında yapılan 11 numaralı binanın, 1897’de tasarlanan haline dönüştürülmesi önerildi.


Fakat, New York yönetiminin Binalar Müdürlüğü bu uygulamaya izin vermedi. ABD basınındaki haberlere göre, Anıtları Koruma Komisyonu ise projenin baştan sona yeniden düzenlenmesini...