24 / 04 / 2024

Blok nizam

Blok nizam

Blok nizam ile bitişik nizam ile ilgili tanımlamalara 8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yer veriliyor...

Blok nizam nedir?

Blok nizam, ilgili yönetmelikler tarafından belirlenen bir bahçe düzenidir. Ayrık nizam ve bitişik nizam da farklı düzenlemeleri ifade eder. Peki blok nizam nedir, özellikleri nelerdir, önemi nedir ve neden yapılır? İşte blok nizam hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler…

Nizam Lojistik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nizam Lojistik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yiğitcan Balçık tarafından kuruldu.

Nizam Gayrimenkul İnşaat Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nizam Gayrimenkul İnşaat Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Koç ve Ahmet Özçelik ortaklığında kuruldu.

Blok Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Blok Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Eyüpsultan’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nurullah Gül tarafından kuruldu.

Avrasya GYO Metrocity A Blok 17. katı kiraya verdi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Metrocity İş Merkezi A Blok 17'nci katta bulunan 187 numaralı bağımsız bölümün mevcut kiracısı olan; Metro Portföy Yönetimi A.Ş.'ye 95 metrekarelik kısmı 1 yıllığına aylık 10.925 TL'ye kiraya verdi.

Ataşehir Modern Projesi A, B, C Blok konut, işyeri sosyal tesisleri 2022'de teslim!

“Ataşehir Modern Projesi A, B, C Blok konut, işyeri sosyal tesisler inşaatı” Mustafa Ekşi-İlkyapı İnşaat ortaklığında yapılacak... 

Piyalepaşa İstanbul'da son iki blok satışa çıktı!

Piyalepaşa İstanbul'da en çok beklenen cadde cepheli son iki blok satışa çıktı. Projede yüzde 0,59 kredi faiz oranıyla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. 

Ala Güneşli'ye yeni blok ilave edildi!

Mar Yapı tarafından hayata geçirilen Ala Güneşli projesinde kapasite artışına gidildi. A ve B blok olarak planlanan projeye C blok ilave edildi.

Halk GYO Şekerpınar B blok inşaat yapı sözleşmesi güncellendi!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kocaeli ili, Şekerpınar ilçesinde yer alan,  kiralama ve/veya satışına yönelik pazarlama süreci devam eden, Halk Ofis Şekerpınar (B Blok) projesinin, inşaat yapı ruhsatı geçerlilik tarihi 16 Temmuz 2025 olarak güncellendi...

Derya Grup, açık bej blok mermer üretimine başlayacak!

Otomotiv, pazarlama, inşaat, enerji, dekorasyon ve beyaz eşya sektörlerinde 41 marka ile faaliyette bulunan Derya Grup, Dr Marble ve Dr Mermer markaları ile açık bej blok mermer üretimi başlıyor.

Avrasya GYO Şişli Metrocity C Blok değerleme raporu revize edildi!

Avrasya GYO İstanbul İli, Şişli İlçesi, Büyükdere Cad.Metrocity C Blok 186 nolu bağımsız bölüm yılsonu değerleme raporu revizesini yayınladı.

Avrasya GYO Şişli Metrocity A Blok değerleme raporu revize edildi!

Avrasya GYO İstanbul İli, Şişli İlçesi, Büyükdere Cad.Metrocity A Blok 187 nolu bağımsız bölüm yılsonu değerleme raporu revizesini yayınladı.

Avrasya GYO Alanya Türkler 320 ada 1 parsel R Blok 2019 yıl sonu değerleme raporu revizesi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Antalya İli, Alanya İlçesi Türkler Köyü, 320 Ada 1 Parsel, R Blok 1.ve 3. Bağımsız Bölüm Yılsonu Değerleme Raporu revizesini yayınlandı...

Blok nizam Haberi

Blok nizam

Blok nizam nedir?

8 Eylül Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında blok nizam ile bitişik nizam terimlerinin tanımlamasına yer veriliyor. Buna göre blok nizam nedir? Bitişik nizam nedir? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Blok nizam

İmar planı veya bu Yönetmelikte cephe uzunluğu, derinliği ve yüksekliği belirlenmiş tek yapı kitlesinin bir parsel veya dilatasyonla ayrılmak suretiyle birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamıdır.


Bitişik nizam 

Bir veya birden fazla komşu parsellerdeki binalara bitişik olan yapı nizamıdır. Bitişik nizam binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanır.


Blok nizam ile bitişik nizam arasındaki fark

Bitişik nizamda, binalarda ortak alandan arka bahçeye çıkış sağlanırken; blok nizam tek yapının birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamı olarak karşımıza çıkıyor.




Planlı Alanlar Tip...