25 / 04 / 2024

bodrum kadı kalesi

bodrum kadı kalesi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesindeki Kadı Kalesi, restore edilmek üzere il özel idaresi'ne tahsisi yapıldı

İstanbul Valiliği'nden Kadıköy'de satılık bina!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi'nde yer alan binayı satışa çıkardı. Bodrum+Zemin+2 Normal Kat+Açık alanlı terası bulunan betonarme binanın satış ihalesi 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Bülent Ersoy Bodrum'da 40 milyonluk 2 villasının tapusunu aldı!

Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Bülent Ersoy, Bodrum'da 40 milyon lira değerinde 2 süper villa satın almıştı. Tapu işlemleri için Bodrum'a giden Ersoy, Bodrum Kalesi manzaralı villaların tapu ve devir işlemlerini tamamladı...

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Yapı ruhsatını alamadı, Bodrum Belediye Başkanı ve diğer yetkililerden şikayetçi oldu!

Peksimet Mahallesi Kadıkalesi mevkisinde dubleks mesken tapulu 350 metrekare bağımsız bölüme yapı ruhsatı almak isteyen iş insanı Serdar Kayhan, başvurusuna olumsuz cevap aldı. Aynı ada ve parsel üzerinde 3 ayrı yapı ruhsatı düzenlendiğini belirleyen Kayhan, şikayetçi oldu...

Bodrum Kalesi'nin ilk etabı 15 Mayıs'ta açılacak!

Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'nin ilk etabının 15 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Kadıköy Belediyesi fitness salonunu 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi 1. Bodrum katında bulunan Fitness Salonu, 5 yıllığına kiraya veriliyor. İhale 22 Mayıs'ta yapılacak..

Sianji Residence 30 bin Euro kazanç sağlıyor!

Gümüşlük Kadıkalesi’nde inşa edilen Sianji Residence projesi  yılda minimum 30 bin Euro kazanç da sağlıyor.  Kos ve Kalimnos adaları manzarasıyla dikkat çeken proje yatırımcısını bekliyor. 

Bodrum Kalesi'ndeki yapılar yıkılacak!

Muğla'daki Bodrum Kalesi'nin Kültür Bakanlığı tarafından restore edilmesi planlanıyor. Restorasyon kapsamında kale içinde eklenti olarak nitelendirilen yapıların yıkılacak.

Sera Group Kadıköy'de 200 milyon TL'lik dönüşüm projesi yapacak!

Sera Group, Bodrum projesinin yanında halihazırda Kadıköy'de de 200 milyon TL'lik bir kentsel dönüşüm projesi için hazırlıklarına devam ediyor.

Bodrum Kalesi yıkılıyor mu?

Dün sosyal medya Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin kısmen yıkılacağı iddasıyla çalkalandı. İddia sahibi Aykut Özet anlatıyor...

Sianji Residence'ta hemen tapu!

Sianji Group, Bodrum Kadıkalesi’nde Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirdiği “İster yaşa ister kirala” konseptine sahip Sianji Residence ile sektöre yeni bir soluk kazandırdı. Sianji Residence’tan ev sahibi olanlar yılda minimum 30 bin Euro kazanç elde edebiliyor.

Ümit Boyner ile Cem Boyner, Bodrum Çökertme'den arsa mı aldı?

Ümit ve Cem Boyner’den uyanık hamle... Ünlü iş kadını, geçtiğimiz aylarda Bodrum Çökertme’deki hazine arazilerini maddi durumu olmayan köylülerden topladı. Çiftin, arsa ve vergi dahil sadece 500 bin liraya koy sahibi olduğu iddia edildi.

bodrum kadı kalesi Haberi

bodrum kadı kalesi

Bodrum Yarımadası'nın önemli antik eserleri arasında yer alan Turgutreis beldesindeki Kadıkalesi, restore edilmek üzere İl Özel İdare Müdürlüğü'ne tahsisi yapıldı. Deniz yüzeyinden 30 metre yükseklikte h'kim bir tepe üzerinde kurulan Kadı Kalesi, günümüze kadar gelen sur duvarı kalıntıları, geç Helenistik ve erken Roma dönemlerine ait. Turistik tesislerin kuşatması altında kalan tarihî kale, eski ihtişamına kavuşmak için gün sayıyor. 


Muğla Valisi Fatih Şahin, harabeye dönen Kadı Kalesi'nin rölöve ve restorasyonla eski ihtişamına kavuşturulması için çalışma başlattı. Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli Hazine arazisi olan Kadı Kalesi'nin, İl Özel İdaresi'ne tahsisi yönünde girişimlerde bulunuldu. Yapılan değerlendirme sonucu restore edilmek üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce 9 Mayıs 2012 tarihinde Muğla İl Özel İdaresine tahsisi yapıldı. Koruma Uygulama ve Denetim Birimi (KUDEB)...