18 / 04 / 2024

Bomonti Bira Fabrikası binaları

Bomonti Bira Fabrikası binaları

Kültür varlığı statüsünde bulunan Bomonti Bira Fabrikası'nın binaları Diyanet'e tahsis edildi.

 Bomonti Fabrikası'nın  Diyanet'e tahsis işlemi iptal edildi!

İstanbul 12'inci idare Mahkemesi, yıkılan Bomonti Fabrikası'na ait depoların  Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilme kararını iptal etti.

Murat Kurum'dan Bomonti Bira Fabrikası açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bomonti Bira Fabrikası’nın yıkılmasına yönelik soruları yanıtladı. Kurum, fabrika yıkımının söz konusu olmadığını belirtti.

Bağcılar İSMEK binası Diyanet'e devredildi!

İstanbul’da, bira fabrikası arazisi ve Heybeliada’daki sanatoryumun ardından 11 yıldır kurs merkezi olan bina da Diyanet İşleri’ne tahsis edildi.

İstanbul'da bira fabrikasının Diyanet İşleri'ne devredilmesi TBMM'de!

İstanbul ilinde bulunan bir bira fabrikasına ait binanın bulunduğu alanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası yıkılıyor!

Şişli'de bulunan tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkımı başladı. İstanbul'un 130 yılına tanıklık eden binanın yerine dini kültür merkezi inşa edilecek. 

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Bomonti Bira Fabrikası'nın müftülüğe devrinin iptali için imza kampanyası başlatıldı!

Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devinin ortaya atılmasından sonra mahalle sakinleri harekete geçti. Şişli mahalle sakinleri Diyanet'in kararı iptal etmesi için imza kampanyası başlattı. 

İBB Bomonti Bira Fabrikası'nın devredilmesiyle ilgili toplantı yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Diyanet ve Şişli Belediyesi Bomonti Bira Fabrikası'nın Şişli Müftülüğü'ne devredilmesiyle ilgili ortak toplantı yapacak. 

Yeni Bomonti projesinin detayları belli oldu!

Diyanet'e devredilmesi gündeme gelen Bomonti Bira Fabrikası'nın ne olacağı merak ediliyor. Peki, binanın mevcut durumu nasıl ve yapılacak? İşte projenin detayları...

Bomonti Bira Fabrikası'nın binaları Diyanet'e devredildi!

Kültür varlığı statüsünde bulunan Bomonti Bira Fabrikası'nın binaları Diyanet'e tahsis edildi.

AOÇ Bira Fabrikası yerinde kalacak!

Danıştay, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı dava sonucunda Atatürk Orman Çiftliği Bira Fabrikası'nın yerine inşa edilmesi planlanan planlanan TBMM Eğitim ve Kongre Merkezi'ne izin vermedi.

Bahçelievler Efes Pilsen bira fabrikası ve arsası satılıyor!

Investin ile CBRE, Anadolu Efes'in Merter ve Bahçelievler arasında bulunan ana oluşum aksı Mehmet Akif Caddesi üzerinde yer alan alan toplam 120 bin 175 metrekare büyüklüğündeki bira fabrikası ve arsasını satışa çıkardı. Gayrimenkulün satışı peşin olarak yapılacak...

Bomonti Bira Fabrikası İzmir'e taşınıyor!

Türkerler Holding Genel Koordinatörü Attila Sezgin, İzmir Bomonti Fabrikası'nın 45 dönümlük arazisinde yer alan dokuz fabrika binasını restore edip müze, restoran, açık hava sineması ve cep sineması gibi sosyal ve sanatsal aktivitelere ev sahipliği yapan bir mekan haline getireceklerini söylüyor.

Bomonti Bira Fabrikası binaları Haberi

Bomonti Bira Fabrikası binaları

Türkiye'nin ve İstanbul'un erken sanayi mirasları arasında gösterilen Bomonti Bira Fabrikası'nın birer parçası olan taşınmazlar Diyanet'e verildi.

Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'ın haberine göre, İstanbul'un önemli simgelerinden biri olan Bomonti Bira Fabrikası'nın kalan son binaları da Diyanet’e tahsis edildi. Mimarlar Odası dava açmaya hazırlanıyor. 

1890 yılında Feriköy’de inşa edilen Bomonti Bira Fabrikası ve ona ait binaları 1998 yılında İstanbul 1 No’lu Koruma Kurulu tarafından 'korunması gereken kültür varlığı' statüsüne alınıp tescil edildi.

Sputniknews'ta yer alan habere göre; İstanbul’un erken sanayi miraslarından biri olan tarihi yapılar hakkında İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun aldığı kararla 1548 ada 9-10 parsel üzerinde yer alan Hazine Maliyesi’ne ait Bomonti Bira Fabrikası’nın birer parçası olan 'Eski Malt Binası', 'Eski Silo', 'Eski Arpa Temizleme Binası' ve 'Eski...