25 / 04 / 2024

borlu cam üretimi

borlu cam üretimi

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, ürettikleri "borlu" deterjanın sektördeki yeriyle ilgili olarak, "Deterjan konusu aslında önümüzdeki günlerde çok önemli bir gündem oluşturacak. Yüzde 10'unu alsanız dünyadan, 8,5 milyar dolar eder." dedi..

Berdan Cam, üretim kapasitesini 4 katına çıkardı!

Dekoratif cam, ısı cam, ayna kumlama, vitray, cam ve ayna, hazır mutfak, plastik ve kapı üretimi yapan Berdan Cam, 6 milyon TL'lik yatırımla kurduğu yeni tesisinde üretim kapasitesini 4 katına çıkardı.

Demirkaya İnşaat cam fayans yapıyor!

Tüketici isteklerine uygun üretimi esas alan Demirkaya İnşaat granitseramik cam fayansı makinesini hizmete soktu. Demirkaya İnşaat'ın Pazarlama müdürü Tahir Öngen, cam fayansın giderek yaygınlaşacağını belirtti.

Çemtaş Çelik Makina 3 hafta üretimi durdurdu!

Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemtaş Çelik Makina Sanayi 3 hafta üretimi durdurdu.

Trakya Cam sermaye pay dağıtımını 7 Temmuz'da yapacak!

Trakya Cam Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Trakya Cam Sanayi A.Ş. sermaye pay dağıtımını 7 Temmuz'da yapacak.

Vestel, beyaz eşya üretimi için çeşitli firmalarla görüşüyor!

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vestel, beyaz eşya üretimi için çeşitli firmalarla görüşüyor.

Bursa'da damızlık yumurta üretimi kapasite artışı için halk toplantısı düzenlenecek!

Bursa Karacabey'de Uludağ Beton Yapı Elemanları İnş. San ve Tic. A.Ş tarafından kurulması planlanan damızlık yumurta üretimi kapasite artışı projesi için halk toplantısı yapılacak..

İstanbul Inn Levent Trakya Cam ısıcam konfor ürünlerini kullanacak!

Artık Trakya Cam Grubu ile birlikte hareket edecek olan marka, Levent projesinden başlayarak, tüm projelerinde, ISICAM KONFOR ürünlerini kullanıyor olacak. İstanbul Inn Levent Trakya Cam ısıcam konfor ürünlerini kullanacak.

Trakya Cam yatırımcı ilişkileri bölümü sorumlularını yayınladı!

Trakya Cam Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Trakya Cam yatırımcı ilişkileri bölümü sorumlularının ismini ve iletişim bilgilerini yayınladı.

Sigorta sektörünün prim üretimi 10 milyar lirayı aştı!

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 10 milyar 626 milyon 457 bin lira olan prim üretimi, bu yılın eş döneminde yüzde 5,6 arttı...

Maltepe şişe cam fabrikası yerine Nef Toplu Konut projesi yapılacak!

3 bin 565 daire Türkiye Şişe ve Cam'ın Maltepe'deki eski fabrikasının yerine, 3 bin 565 lüks daire, 16 ticari alan ve 85 adet sosyal ünite yapılacak. Projenin bedeli 288 milyon 359 bin 316 TL olarak belirlendi.

Beykoz Camı turistik bölgelerde tanıtılacak!

Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından geliştirilen, “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi” kapsamında yeni fikirler üretmek amacıyla, Beykozlu cam ustaları ve işadamları bir araya geldi.

Ümsa bu yıl 340 milyon ciro hedefliyor!

Bugüne kadar medya, kömür, cam üretimi, inşaat, parke üretimi, mobilya, tuğla üretimi alanlarında faaliyet gösteren Ümsa'nın ciro hedeflerini açıklayan Firma Genel Müdürü Tunahan Sarıtaşlı, "Bu yılki ciro hedefimiz, 340 milyon TL dedi.

Trakya Cam, ‘Camdan Yansımalar II’ konferansı düzenlendi!

Mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmeleri paylaşmayı amaçlayan Trakya Cam, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Camdan Yansımalar II’ başlıklı konferansta, 300’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getirdi...

borlu cam üretimi Haberi

borlu cam üretimi


Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, ürettikleri "borlu" deterjanın sektördeki yeriyle ilgili olarak, "Deterjan konusu aslında önümüzdeki günlerde çok önemli bir gündem oluşturacak. Yüzde 10'unu alsanız dünyadan, 8,5 milyar dolar eder. Bunun yüzde 70-80'i kar olacak bir 8,5 milyar dolar" dedi.


Yılmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) düzenlediği "Haydi Geçmeden Bor'un Pazarı" konulu panelden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Türkiye'nin elindeki büyük miktardaki bor rezervinden yeteri kadar istifade edilemediği gibi bir algı oluştuğunu vurgulayan Yılmaz, üretilen miktardan çok tüketilen miktarın önemli olduğuna işaret etti.


Son 10 yılda Eti Maden İşletmeleri'nin karını 26 kat arttırdıklarını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:


"Dünyadaki bor rezervinin yüzde 70'inden fazlası şu anda bizde ama yüzde 7'si de bizde olsaydı hiçbir şey değişmeyecekti. Çünkü dünyada tüketilen miktar 4 milyon...