28 / 03 / 2024

bosna alaca camii yeniden inşaa edilecek

bosna alaca camii yeniden inşaa edilecek

Bosna-Hersek'in batısındaki Foça'da Bosna Savaşı' nın hemen başında Sırp güçleri tarafından yıkılan Alaca Camii yeniden inşa edilecek. Alaca Camii' nin yeniden inşasına Türkiye destek verecek...

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

Bosna Alaca Camisi açıldı!

Bosna Alaca Cami'si Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nün katkıları ile bugün yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy " Bir daha o büyük acıların yaşanmayacağından emin olacağımız bir geleceği oluşturma fikri ve idealiyle çalışmak bizlerin asli görevidir" dedi.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Bosna Hersek'teki Alaca Cami yarın ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edilen Alaca Cami düzenlenecek törenle yarın ibadete açılıyor. 

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Bosna Alaca Cami 4 Mayıs'ta açılacak!

Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından tamamen yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde adeta küllerinden doğan Alaca Camii, 27 yıl aradan sonra açılacak

Bosna Hersek Foça Hünkar Camii ibadete açıldı!

TİKA koordinatörlüğü, Bosna Hersek Foça'da yer alan ve 1992'de Sırplar tarafından yıkılan Foça Hünkar Camisi'ni yeniden ibadete açtı.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

Ferhadiye Camii yarın hizmete açılacak!

Bosna’da 1993’te Sırpların temeline dinamit yerleştirerek yıktığı tarihi Ferhadiye Camii, yeniden ibadete açılıyor. TİKA’nın restore ettiği caminin açılışı için en büyük istek ise Başbakan Davutoğlu’nun açılışa katılması.

Bosna'daki Alaca Cami'nin inşaat çalışmaları başladı!

BOSNA Hersek'in Foça şehrinde 1992 yılında şclıri işgal eden Sırp birlikleri tarafindan yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ııce yeniden inşa edilecek tarihî Alaca Camii'nde inşaat çalışmaları başladı.

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Bosna Hersek'teki Alaca Camisi'nin temel atma töreni gerçekleşti!

Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşecek yeniden inşası kapsamında temel atma töreni düzenlendi...

Bosna Hersek’teki tarihi Ferhadiye Camii inşaatını tamamlanıyor!

Bosna Hersek'te şimdiye kadar birçok tarihi yapının restorasyonunu yaparak kültürel mirasının ihyasına katkıda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), diğer önemli sembol eserin ayağa kaldırılmasına destek veriyor...

bosna alaca camii yeniden inşaa edilecek Haberi

bosna alaca camii yeniden inşaa edilecek


Bosna-Hersek'in batısındaki Foça'da Bosna Savaşı'nın hemen başında Sırp güçleri tarafından yıkılan Alaca Camii yeniden inşa edilecek. 1551 yılında yaptırılan ve rengarenk motifleriyle Balkanların en güzel camilerinden biri olarak tanımlanan Alaca Camii'nin yeniden inşasına Türkiye destek verecek. Konuyla ilgili protokol bugün Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem ve Bosna-Hersek İslami Birliği Vakıflar Müdürü Dr. Senaid Zayimović tarafından Saraybosna'da imzalandı.


Gazi Hüsrev Bey kütüphanesindeki törende konuşan Zaimoviç, bugünun Boşnaklar için tarihi bir gün olduğunu dile getirdi.


Adnan Ertem ise "Beş yüz yıla yakın bir tarihe sahip olan ve savaşın acımasız yönüyle yok olan Balkanların en güzel camiinin inşa edilmesi için buradayız. Keşke yeniden inşa olmasaydı da biz restorasyon, onarım yapabilseydik." dedi. 


UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer alan cami 2 Auğustos 1992'de Sırp güçleri...