25 / 04 / 2024

BOTAŞ doğalgaz hattı ihale

BOTAŞ doğalgaz hattı ihale

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından "Konya-llgın (Çavuşçugöl) Doğal Gaz Boru Hattı Deplasesi" ihalesi yapıldı. BOTAŞ Genel Müdürlüğünde bir araya gelen ihale komisyonu üyeleri 9 firmanın teklif zarflarını açtı...

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

BOTAŞ Temmuz doğalgaz tarifesini resmen açıkladı! Doğalgaza zam mı geliyor? 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) temmuz ayı itibariyle geçerli olacak yeni tarifeyi açıkladı. Peki temmuzda doğalgaza zam mı geliyor? Doğalgaza zam gelecek mi? İşte 2023 Temmuz doğalgaz tarifesi.

Doğalgaz faturalarında tarih verildi! BOTAŞ'tan tüm abonelere duyuruldu!

0 TL doğalgaz faturası için açıklamada geldi. Doğal gaz kullanan kişilere duyuruldu. İşte detaylar!

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Doğalgaz fiyatlarına resmen yüzde 20 indirim yapıldı! BOTAŞ'tan son dakika açıklaması geldi!  

BOTAŞ'ın internet sitesinde doğalgaz tarifeleri güncellendi. Nisan ayı için doğalgaz tarifelerinde indirim uygulanacak. İşte detaylar..

BOTAŞ deprem bölgesine doğalgaz verildiğini duyurdu! İşte doğalgazın verildiği yerler

Türkiye'yi sarsan Merkezüssü Kahramamaraş olan 7.5 ve 7.7'lik depremin ardından BOTAŞ, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay şehir giriş istasyonlarına doğalgaz verildiğini duyurdu.

Doğalgaz fiyatlarına örtülü zam! BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ bugün yayımladığı Ekim ayı tarifesiyle birlikte konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmedi, bunun yanı sıra büyük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 4.9 ile yüzde 37 oranında artıracak yeni bir fiyatlama formülü devreye soktu.

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Doğalgaz fiyatları yeni aya zamlı girdi! İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatına yeni zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı tarifesini açıkladı. İşte detaylar!

Doğalgaz akışı 3 gün boyunca kesilecek! Son dakika haberi az önce geldi

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı.

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesini doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. İşte detaylar!

Bu kış doğalgaz vatandaşı yakacak, kriz derinleşiyor

Rusya’nın Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa bölgesine gönderdiği gaz miktarını bugün itibarıyla kapasitenin yüzde 40’ından yüzde 20’sine çekeceğini açıklamasıyla fiyatlar piyasada hızla arttı. Böylece Avrupa’da doğalgaz krizinde bugün yeni bir aşamaya geçildi. 

Doğalgaz fiyatlarına yeni tarife! Zam kapıda mı?

Ocak ve Şubat'ta, doğalgaz fiyatlarına yüzde 1 oranında zam yapan BOTAŞ, 1 Mart’tan geçerli olacak yeni doğalgaz tarifelerini yarın açıklayacak.

BOTAŞ doğalgaz hattı ihale Haberi

BOTAŞ doğalgaz hattı ihale


BOTAŞ Genel Müdürlüğünde bir araya gelen ihale komisyonu üyeleri, yaklaşık bedeli 7 milyon 252 bin 373 dolar olan söz konusu işin yapım ihalesi için 9 firmanın teklif zarflarını açarak dosyalarını inceledi. 


Firmalar ve teklifleri şöyle: 


-Bimsan Endüstri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.: 8 milyon 194 bin 129 lira 89 kuruş 

-San-lş İnşaat Sanayi ve Tic. AŞ : 12 milyon 896 bin 113 lira 13 kuruş 

-Ekol Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.: 12 milyon 708 bin 746 lira 60 kuruş 

-Aykon Elektrik Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti.: 6 milyon 438 bin 625 dolar 95 cent 

-Vemak İnşaat Taahhüt Makina Sanayi ve Ticaret AŞ : 12 milyon 965 bin lira 

-AHM Doğalgaz Isı Sistemleri Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.: 15 milyon 870 bin...