28 / 03 / 2024

buca metro hattı

buca metro hattı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili tartışmalar devam etti.

Üçyol–Buca Metro Hattı 4 yıl sonra tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla hayata geçireceği Üçyol-Buca Metrosu için ikinci kredi sözleşmesine, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı imza töreninde metro hattına ilişkin detayları paylaştı.

Fahrettin Altay - Buca Metro ihalesi yarın!

İzmirlilerin merakla beklediği Fahrettin- Altay Buca Metro ihalesinde son aşamaya gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önem verdiği projelerden biri olan metro hattının son ihale aşaması yarın gerçekleşecek. 

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Üçyol-Buca Metro Hattı ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 70 milyon euro’luk yatırımla hayata geçireceği Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesi bugün gerçekleşiyor. İhale Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Tedarik Portalı’nda ve Fransız Kalkınma Ajansı resmi internet sitesinde yayınlandı.

Üçyol-Buca Metro Hattı ihalesi Şubat'ta!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in önem verdiği projelerden biri olan Üçyol-Buca metro hattı Şubat ayında ihaleye çıkıyor. 

Üçyol-Buca Metro Hattı'nda son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2020'de inşaatına başlanacağı söylediği Üçyol-Buca Metro hattında çalışmalarının başlamadığı iddia edildi. Peki, metro hattında son durum ne? 

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olması planlanan Üçyol - Buca Metro projesinin genel ihale ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Projenin inşaatının bu yılın ikinci yarısında inşaatın başlaması planlanıyor.

İzmir Buca’ya sürücüsüz metro geliyor!

Buca’ya “sürücüsüz metro” geliyor İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ilçesinin ulaşım sorununu kökten çözecek metro projesi için kolları sıvadı. Fizibilite çalışmaları son aşamaya gelen Üçyol-Buca Metro hattı 11 istasyondan oluşacak.

Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı ihalesi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Raylı Sistem Projesi hizmet alımı işi bugün saat 10:30'da ihale ediliyor. Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı 11.5 kilometre uzunlukta olacak...

Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Raylı Sistem Projesi hizmet alımı işi yarın saat 10:30'da ihale ediliyor. Bahçelievler-Bağcılar-Esenler Metro Hattı 11.5 kilometre uzunlukta olacak...

Dudullu Bostancı Metro Hattı 13 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, Dudullu Bostancı metro hattını ihaleye çıkardı. Dudullu Bostancı metro ihalesi 13 Ağustos 2015 tarihinde saat 14:00'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek...

Ahmet Davutoğlu: Beykoz'a metro hattı yapılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin seçim çalışması kapsamında İstanbul Anadolu yakasındaki ilçeleri geziyor. Davutoğlu'nun bugünkü ilk durağı Beykoz'du. Davutoğlu Beykoz'da yeni metro hattı müjdesini de verdi. Ardından Ataşehir'de halka seslendi.

buca metro hattı Haberi

buca metro hattı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci birleşiminde, Buca Metrosu projesi ile ilgili  tartışma yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Daire Başkanı Mehmet Ergenekon'un yaptığı sunumun ardından, söz alan AK Partili Özgür Hızal, projenin ÇED'inin olmadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ise, ÇED'siz projelerin değerlendirmeye alınmadığını açıkladı. Öte yandan Meclis'te muhtarların Büyükşehir'e ait toplu taşıma araçlarından 1 kuruş ödeyerek faydalanmasını sağlayan önerge de kabul edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci oturumunda, Buca Metrosu'na yönelik sunum yapıldı. Raylı Sistem Daire Başkanı Mehmet Ergenekon, Buca Metrosu'nun 2019 yılı yatırım programına alınması için geçen 13 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne üçüncü kez müracaatta bulunduklarını belirtti. Ergenekon, depo olarak kullanılmak üzere...