25 / 04 / 2024

Bulgaristan haberleri

Bulgaristan haberleri

Bulgaristan’ın doğusundaki Burgaz bölgesinde şiddetli yağmurun yol açtığı sellerde iki kişi hayatını kaybetti. Yağışlar nedeniyle Burgaz’ın yanı sıra Eski Zağara, Hasköy ve Dimitrovgrad şehirlerinde de pek çok bölge sular altında kaldı.

Bulgaristan'da bir huzur evinde yangın çıktı!

Bulgaristan'da bir huzur evinde yangın çıktı. Bulgaristan’ ın güneydoğusundaki Hasköy şehrinde bulunan bir huzurevinde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti. Yangına ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi...

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Bulgaristan'da müteahhitlerimiz AVM, otel, gayrimenkul projelerinde yer alıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, "Bulgaristan'da müteahhitlerimiz her türlü altyapı ve AVM, atık ve su arıtma tesisleri, otel, gayrimenkul gibi inşaat projelerinde gerek ana yüklenici gerekse de taşeron olarak yer alıyorlar" dedi.

Sarten Ambalaj 10 milyon Euro'ya Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını aldı!

Türkiye'deki 16 fabrikası ile bölgesel güç haline gelen Sarten Ambalaj, 10 milyon Euro yatırımla Bulgaristan'daki ikinci fabrikasını satın aldı.

Doğuş İnşaat Bulgaristan’da ikinci metro projesini hayata geçirdi!

Bulgaristan’da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Doğuş İnşaat’ın başkent Sofya’da hayata geçirdiği 8 kilometrelik metro hattı açıldı.

Bulgaristan ve Hırvatistan'dan avroya geçiş adımı!

Bulgaristan ve Hırvatistan avro para birimine geçişin ilk aşaması olan Avrupa Döviz Kuru Mekanizması'na katıldı.

AB Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almaya hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB), Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almak için ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Nihai karar verildiği takdirde her iki ülkenin 3 yıl sonra Euro Bölgesi’ne geçmesi bekleniyor.

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Mimar Fikriye Bulunmaz'a Bulgaristan'dan ödül!

Balat'taki "Demir Kilise" olarak bilinen Stevi Stefan Kilisesi'ni restore eden Fikriye Bulunmaz yaptığı çalışmasıyla Bulgaristan'dan ödül aldı. 

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

TAV Havalimanları'ndan Bulgaristan Sofya Havalimanı'na teklif!

TAV Havalimanları Holding ve ana ortağı Groupe ADP'nin oluşturduğu konsorsiyum, Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren ihaleye teklif sundu.

Türkiye ile Bulgaristan arasına köprü yapılacak!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı açıklamada Türkiye ile Bulgaristan sınırını oluşturan Türkiye'nin en kuzeybatısı ile Bulgaristan'ın en güneydoğusunda konumlanan Mutlu deresine köprü kurulması için proje çalışmalarına başlanıldığını söyledi.

Bulgaristan haberleri Haberi

Bulgaristan haberleri


Bulgaristan’ın doğusundaki Burgaz bölgesinde şiddetli yağmurun yol açtığı sellerde iki kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerin 40 ve 23 yaşlarında iki kadın olduğu bildirildi.


Yağışlar nedeniyle Burgaz’ın yanı sıra Eski Zağara, Hasköy ve Dimitrovgrad şehirlerinde de pek çok bölge sular altında kaldı.


Burgaz açıklarında, şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda balıkçı teknesi battı. Burgaz bölgesinde sular altında kalan şehirler arası yollarda trafik sorunları yaşanıyor.


Burgaz yakınlarındaki Sozopol, Kiten ve Primorsko kasabalarının alçak yerlerinde oturan vatandaşlar ise tahliye edildi.


Sel bölgelerinde yerel yönetimler kriz masaları kurarak, kurtarma ve yardım çalışmalarını sürdürüyor.


Meteoroloji yetkilileri, şiddetli yağışın devam edeceği uyarısında...