28 / 03 / 2024

bursa kapalı çarşı dükkanları kira

bursa kapalı çarşı dükkanları kira

Bursa Kapalı Çarşı'daki bedestende işyerleri bulunan esnaflar, bir hayır kurumu olan Vakıflar'ın salgın süresince hiç kira almamasını talep etti...

Bursa Kapalı Çarşı esnafından 'kira alınmasın' talebi!

Bursa Kapalı Çarşı'daki bedestende işyerleri bulunan esnaflar, bir hayır kurumu olan Vakıflar'ın salgın süresince hiç kira almamasını talep etti...

Bursa'ya Vişne Han Kapalı Çarşısı inşa edilecek!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Vişne Caddesi’nde inşa edilecek Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın öneminden bahsetti. Edebali, yeni konutlar inşa etmenin kentsel dönüşümün sadece bir yönü olduğunu belirtti.

Eyüp Sabri Tuncer'in yeni mağazası Kapalıçarşı'da!

Eyüp Sabri Tuncer İstanbul'daki ikinci mağazasını Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'nde açtı. Mağaza hafta içi ve cumartesi günleri, saat 9.00 – 19.00 arası müşterilerine hizmet veriyor.

Kapalıçarşı'nın restoresi 400 milyon TL'yi bulacak!

Kapalıçarşı’nın Başkanı Ahmet Kökler, çarşı batıyor iddialarına sert çıktı. Kökler, “Turizmde yaşanan sıkıntı burayı da etkiledi ancak adam dükkânını kiralardan dolayı kapatıyor. Karamsarlık yaratmanın manası yok. Kapalıçarşı batmaz” dedi

Kapalıçarşı'da tarihi doku bozuldu mu?

Fatih Belediyesi'nin 556 yıllık Kapalıçarşı için hazırladığı projede Sandal Bedesteni başta olmak üzere tarihi hanların avluları tamamen iptal edildi ya da küçültüldü. İşte İBB raporuna yansıyanlar...

Kapalıçarşı'da 600 dükkan kapandı!

İstanbul Kapalıçarşı’da mağazalar turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle teker teker kepenk indiriyor. 3 bin 600 dükkandan 600’e yakını kapanırken, ay sonunda bu rakamın 1000’i, yıl sonunda ise 1500’i bulması bekleniyor.

Kapalıçarşı, Anıtlar Kurulu'nun onayıyla restore ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Kapalıçarşı, İhya projesiyle dünya markası olacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu tarafından hayata geçirilecek "Kapalıçarşı'yı İhya Projesi" ile tarihi çarşının dünya markaları arasında ön sıralara taşınması ve dünyanın her yerinde isminin bilinir hale gelmesi hedefleniyor.

Kapalıçarşı'daki restorasyonda ilk aşama 2017 sonunda tamam!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e verdiği röportajda Kapalıçarşı hakkında konuştu. Mustafa Demir'in Kapalıçarşı'nın restorasyon sürecinden bahsettiği röportaj şöyle:

Kapalıçarşı, Başak Alaturka Kiremit'le yenileniyor!

Dünya'nın en büyük kapalı pazarı olan Kapalıçarşı, Başak Grubu'nun lokomotif şirketi Başak Alaturka Kiremit ile yenileniyor. Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, "555 yıllık tarihi çarşının restorasyonu 1.2 milyon adet kiremit ile gerçekleşecek" dedi.

Vasip Şahin: Kapalıçarşı'nın restorasyonu sürüyor!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Kapalıçarşı'yı dolaşarak esnafla sohbet eden Şahin, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler'den bilgi aldı.

Kapalıçarşı’da restorasyon başladı!

Yılda ortalama 92 milyon kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatı yenilemesiyle başladı. Yaklaşık 10 yıl sürecek restorasyon çalışmalarının ilk etabı olan çatı için kiremitler yerleştirildi.

Kapalıçarşı'da restorasyon bugün başlıyor!

Tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışması başlıyor. Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmaları bugün düzenlenen törenle başlayacak.

bursa kapalı çarşı dükkanları kira Haberi

bursa kapalı çarşı dükkanları kira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınının oluşturduğu kriz sebebiyle ihtiyaç sahiplerine, çalışanlara, esnafa ve büyük işletmelere kolaylık sağlanması talimatına rağmen Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracıları için daha önce açıkladığı erteleme kararından vazgeçti. Bu durum binlerce kiracısını isyan ettirdi. 

Bursa Hakimiyet'te yer alan habere göre; Bursa Kapalı Çarşı'daki bedestende iş yeri olan esnaflar, bir hayır kurumu olan Vakıflar'ın salgın süresince hiç kira almamasını talep etti.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün mülkiyeti olan dükkanların kiracıları, kiraların salgın sürecinde hiç alınmamasını istiyor. Bursa'da ticaretin kalbi tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin korona virüsü ile mücadele kapsamında geçici süre kapatılması dükkan sahiplerine sıkıntı yaşatıyor. Bedesten Kuyumcular Çarşısı başta olmak üzere, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiracıları, dükkanlarını açana kadar kira alınmamasını talep etti. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin kapalı...