18 / 04 / 2024

Bursa Serbest Bölge firmaları arge talebi

Bursa Serbest Bölge firmaları arge talebi

Altyapı ve liman, demiryolu, otoyol bağlantısı gibi sorunlarına çözüm arayan Bursa Serbest Bölge firmaları, rekabet şanslarını artırmak ve birim maliyetlerini azaltmak için ortak Ar-Ge, ölçüm ve test merkezi kurulmasını istiyor

Bursalı sanayici Ar-Ge ve test merkezi istiyor!

Altyapı ve liman, demiryolu, otoyol bağlantısı gibi sorunlarına çözüm arayan Bursa Serbest Bölge firmaları, rekabet şanslarını artırmak ve birim maliyetlerini azaltmak için ortak Ar-Ge, ölçüm ve testmerkezi kurulmasını istiyor

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Bursa Osmangazi 4. Bölge TOKİ başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Osmangazi 4. Bölge projesi için başvurular başladı.

TOKİ Bursa Osmangazi 4. Bölge başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Osmangazi 4. Bölge projesinde yer alan 15 adet konut için başvuru dönemi yarın başlıyor.

TOKİ Bursa Osmangazi 4. Bölge başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Osmangazi 4. Bölge projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığı iddiası! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığını iddia etti. 

Antalya Serbest Bölge Kavşağı açıldı! 

Batı Antalya yönüne gidecek misafirlerle Batı Antalya ilçelerinden gelen araçların şehir merkezine giriş yaptığı en önemli geçiş güzergahı olan Serbest Bölge Kavşağı, trafiğe açıldı.

Boen İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Boen İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi bugün Çatalca'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Menderes Türel, Antalya Serbest Bölge ek alanını inceledi!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serbest Bölge alanına dahil edilen Toprak Mahsulleri Ofisi alanında bazı incelemeler yaptı.

Kozmik Güneş Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi ,Kozmik Güneş Ener

Kozmik Güneş Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Karaman'da serbest bölge için arsa devir teslimi yapıldı!

Karaman’da serbest bölge için başlatılan çalışmalar kapsamında hazineye ait olan arsa, belediyeye devredildi.

İnegöl Diş Hastanesi bölge hastanesi oluyor!

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, geçen yıl Haziran ayında hizmete giren Diş Hastanesi, Yenişehir'de önümüzdeki günlerde açılacak 10 ünitlik Semt Polikliniği ile Bölge Hastanesi'ne dönüştürülecek.

ESBAŞ, İzmir'de yeni serbest bölge kuruyor!

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nin işletmesini yapan ESBAŞ, bir serbest bölge daha kurmaya hazırlanıyor. Arazilerde incelemeleri devam eden ESBAŞ, yeni serbest bölgenin kuruluşunu bu yıl sonunda tamamlayacak.

Bursa Serbest Bölge firmaları arge talebi Haberi

Bursa Serbest Bölge firmaları arge talebi


 Bursa Serbest Bölgesi Yatırımcı İş Adamları Derneği (BUSBİAD) Başkanı Mehmet Selam (üstte), 2 milyar dolarlık işlem hacmiyle Türkiye’nin beşinci büyük serbest bölgesi olan Bursa Serbest Bölge içinde ortak kullanıma açık Ar- Ge, ölçüm ve test merkezi kurularak sanayicinin uluslararası rekabet şansının artırılması gerektiğini söyledi. 


Selam, hükümetin serbest bölgeler konusunu gözden geçirmesi, yeni nesil serbest bölgeler ifadesinin altını dolduracak çalışmalar yapması gerektiğini söyledi. Bursa Serbest Bölgesi’nin altyapı ve liman, demiryolu, otoyol bağlantısı konusunda sıkıntı yaşadığını, özellikle Gemlik’teki liman koşullarının bölge sanayicisine yetmediğini savunan Selam, sorunların çözümlerinin firmalardan beklendiğine vurgu yaptı. Bölgenin bulunduğu alanın çevresiyle ilgili pek çok farklı kuruluşun birbirinden bağımsız olarak lojistik köy, havaalanı gibi farklı projeler geliştirdiğini hatırlatan Selam, “Bu süreçlere nasıl entegre oluruz, bölgeyi geleceğe taşıma konusunda nasıl...