28 / 03 / 2024

Çamlıca TV Radyo Kulesi

Çamlıca TV Radyo Kulesi

Çamlıca Tepesi'nde inşaatı süren, tamamlandığında 365,5 metre olacak radyo-TV kulesinin 200 metrelik bölümü bitti.

Çamlıca TV Radyo Kulesi'nden sonra İstanbul'a ikinci kule geliyor!

Çamlıca TV Radyo Kulesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da ikinci bir kule daha yapılacağını açıkladı...

Çamlıca TV Kulesi'nin mimari detayları!

Kasım 2020'de hizmet vermeye başlayan Çamlıca TV Kulesi görenleri hayran bırakıyor. Peki, Çamlıca TV Kulesi nasıl inşa edildi? İşte mimari detaylar...

Çamlıca'daki son TRT kulesi kaldırılıyor!

Eylül ayında faaliyete geçen Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi sonrasında, ilçede 28 antenin tamamı kaldırılırken son TRT kulesinin de söküm işlemleri başladı.

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin devreye alınmasından sonra görüntü kirliliğine yol açan eski antenlerin sökümünde sona yaklaşıldı. 166 metre yüksekliğindeki TRT verici kulesinde de söküm çalışmalarına geçildi.

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son rötuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son rötuşlarının yapıldığı Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde, 1 Eylül'de yapılan ilk testlerin ardından ikinci testlerin de 7 Eylül'ü 8 Eylül'e bağlayan gece yapılarak, tamamlandığından bahsetti.

Küçük Çamlıca Kulesi cazibe merkezi olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Kulesi’nde yapılan ikinci yayın testlerinin de tam başarıyla tamamlandığını belirterek, tüm radyo yayınlarını Çamlıca Kulesi’ne taşıyarak buradan vermeye başladıklarını bildirdi. 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi 10 Eylül'de hizmete açılıyor!

İstanbul Çamlıca tepesindeki antenleri tek bir yapıda toplayan ve yayın faaliyetleri RTÜK tarafından yürütülen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, 10 Eylül'de hizmete girecek.

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi Eylül'de açılıyor!

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin Eylül'de açılacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “İstanbul’un hem haberleşme altyapısı gelişecek hem de görüntü kirliliği bitecek'' dedi.

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi inşaatında sona geliniyor!

Bu yıl açılması planlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Tamamlandığında 388,5 metre yüksekliğinde olacak olan kule, 53 kattan oluşacak...

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindi.

Çamlıca TV Radyo Kulesi'nde yangın çıktı!

İnşaatı devam eden Çamlıca TV Radyo Kulesi'nde küçük çaplı bir yangın çıktı. Yangın çalışanların müdahaleleriyle söndürüldü.

Çamlıca Kulesi'nin inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Projenin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

Çamlıca TV Kulesi’nin maliyeti ikiye mi katlandı?

İhalesi 170 milyon liradan özel davet usulüyle Sarıdağlar İnşaat'a verilen Çamlıca Tv-Radyo Kulesi’nin maliyeti iki katını geçti. 5 senedir devam eden projede 342 milyon TL'den fazla harcama kaydedildi...

Çamlıca TV Radyo Kulesi Haberi

Çamlıca TV Radyo Kulesi

Çamlıca Tepesi'nde inşaatı süren, tamamlandığında 365,5 metre olacak radyo-TV kulesinin 200 metrelik bölümü bitti. Habertürk, seyir terasının bulunduğu noktaya drone çıkardı, eşsiz İstanbul manzarasını görüntüledi. 


Çamlıca Tepesi'nde 2016'nın mart ayından bu yana inşaatı süren Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin 200 metre uzunkuğundaki betonarme bölümü tamamlanırken, televizyon ve telsiz vericilerinin yer alacağı son bölüm olan 165.5 metre uzunluğundaki çelik konstrüksiyonunun yapımına başlandı. Habertürk, kuleye yapılacak seyir terasının bulunduğu noktadan drone ile çekim yaptı. Seyir terasının bulunduğu bölümdeki görüş açısıyla yaptığımız ve drone'u 200 metre yüksekliğe çıkardığımız çekimde, İstanbul'un doyumsuz manzarası görünüyor.


2 SEYİR TERASI VE RESTORAN BULUNACAK

Tamamlandığında 365,5 metre yüksekliğe erişecek olan kulede, 2 ayrı seyir terasından İstanbul 360 dereceyle görülebilecek. Kulenin 150 metre yükseklikteki bölümünde 2 kat seyir terasuı bulunacak. 53 kattan...