28 / 03 / 2024

çatı onarımı mevzuatı

çatı onarımı mevzuatı

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında bulunuyor. Peki, çatı katının tek bir malikin kullanımında olması durumunda çatı onarımı kime ait oluyor? Çatı tamiri kime aittir?

Çatı onarımına tüm kat malikleri katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Beş katlı,beş daireli bir binanın en üst katında oturmaktayım. Ancak çatı akmakta. Bu çatının onarımı için kış gelmeden girişimde bulunmalıyım. Buna tüm kat malikleri katılmalı mı?' sorusunu yanıtladı.

Çatı onarımı ortak gider midir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '2 katlı evimiz var. Alt katta amcam oturuyor. Çatının onarılması gerekiyor. Onarımı için alt katta oturan amcam para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Çatı onarımında komşu rızası şart!

Yargıtay emsal bir karara imza attı. Büyükşehirlerdeki apartmanlarda tadilat yapılmadan önce bu kararın okunması gerekiyor. Çünkü Yargıtay, "Apartman çatısı için tüm komşular anlaşmalı" dedi...

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Çatı onarım sözleşmesi nasıl yapılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Evimin çatısının onarımı gerekiyor ancak malum çatı riskli bir çalışma alanı. Sorumluluktan kurtulmak için ne gibi bir sözleşme yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

3. havalimanı metrosunun bakım-onarım tesisleri için yeni plan!

29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan 3. Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak olan metro hattının atölye, park yeri, manevra ve bakım-onarım tesisleri için imar planları yeni hazırlandı.

Çatı onarımı tüm malikleri ilgilendirir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen''Binamızın yaşı nedeni ile çatısında önemli problemler var. Çatı altındaki daireler su sızmalarından şikayetçi. Ancak toplantılarda buraların onarımı için yeterli çoğunlukta karar çıkmıyor. Bu nedenle de onarımı yapamıyoruz.  Bunu

Çatı onarımı ortak gider midir?

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında yer alıyor.     Peki, çatı onarımı ortak gider midir?

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Akyazı Şenol Güneş Stadı'nda onarım başladı!

Trabzon'un yeni stadı Şenol Güneş Kompleksi´nin çatısı rüzgardan zarar gördü. Kuzey tribün girişinde yer alan bazı duvarları yıkılan statta onarım çalışmaları başladı.

Ankara'da kent bakım atölyeleri bakım onarım üssü haline dönüştü!

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimlerinin kapı, pencere, masa gibi ihtiyaçlarını karşılayan kent bakım atölyeleri, adeta Ankara’nın bakım-onarım üssü gibi çalışıyor.

Balıkesir Karesi'deki okullarda onarım çalışmaları başladı!

Balıkesir Karesi Belediyesi, öğrencilerin sömestr tatiline girmesiyle birlikte birçok okulda onarım çalışması başlattı. Karesi Belediyesi sömestr tatilinde de çocuklara yönelik birçok çalışmaya imza atıyor.

Zonguldak'taki lisede çatı onarımı ve mantolama çalışması başlatıldı!

Öğrenciler dersbaşı yapmasına rağmen Zonguldak'ta bir lisede, çatı onarım ve mantolama çalışması başlatıldı. 750 öğrencinin eğitim gördüğü okula ‘İnşaata girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelası asıldı.

çatı onarımı mevzuatı Haberi

çatı onarımı mevzuatı

Çatı onarımı kime aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre çatılar,  ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında yer alıyor. 


Buna bağlı olarak tüm kat maliklerinin, çatı hususunda söz söyleme hakkı bulunuyor. Bu hakkın yanı sıra, çatı onarımının karşılanması gibi bir sorumlulukları da bulunuyor.


Çatı katının tek bir malikin kullanımında olması durumunda da durum değişmiyor. Çatı ile ilgili giderler tüm kat malikleri tarafından karşılanıyor. Konu ile ilgili Yargıtay karar örnekleri aşağıda yer alıyor: 


Çatı onarımı ortak gider midir?

Karar 1..

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi

Tarih : 17/02/2005      

Esas No : 2005 / 661      

Karar No : 2005 / 922


Özü : ANA YAPIDAKİ ORTAK TERASIN ONARIMINA TÜM KAT MALİKLERİNİN KATILIMI ZORUNLU OLUP, DAVACININ BİR KISIM KAT MALİKİ...