26 / 04 / 2024

çatı teras olurmu

çatı teras olurmu

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını kaleme aldı. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Çatı katı teras olarak kullanılabilir mi?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde en üst kattaki malikin çatıyı teras olarak kullanıp kullanamayacağını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Çatı kime aittir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılmayacağını kaleme aldı. Peki çatı kime aittir?

Çatıya teras yapılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatıya teras yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. Peki çatıya teras yapılabilir mi?

Çatıyı teras yapmanın cezası var mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılmasını kaleme aldı. Peki çatı teras olarak kullanılabilir mi?

Heath Ledger’ın oturduğu binadaki çatı katı 49 milyon dolara satıldı!

New York'un merkezinde, Soho'da Heath Ledger’ın yaşamını kaybettiği binadaki tripleks çatı katı 49 milyon dolara satıldı. 8 bin metrekare büyüklüğündeki konutun gizemli alıcısının kimliği paylaşılmadı. Evin, 6 terası ve özel bir asansörü bulunuyor.

Çatı teras olarak kullanılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılamayacağını yazdı. Peki çatı teras olarak kullanılabilir mi?

Çatının teras olarak kullanılması nasıl engellenebilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatıların teras olarak kullanılmasını kaleme aldı.

Çatıya teras yapılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılamayacağını kaleme aldı. 

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Binaların ortak alanlarındaki değişiklikler için oybirliği gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 18 daire var. Yöneticimiz binanın ortak alanı olan çatı terasına baz istasyonu kurulumu için kiralama başvurusunda bulunacak. Biz 2 daire sahibi bunun terasımıza kurulmasını istemiyoruz. İstemediğim sürece işi başlatabilirler mi?' sorusunu cevapladı. 

çatı teras olurmu Haberi

çatı teras olurmu

Takvim gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşesinde çatının kullanımını yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu sitelerindeki apartmanlardan birinin en üst katındaki kat maliki, çatının teras yaparak kullanıldığını yazdı. Kendilerinden izin almadıklarını söyleyen okur buna engel olup olamayacaklarını yazdı.

Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Herkes tarafından bilindiği gibi çatı da kat mülkiyeti kanunu gereğince ortak alan olarak kabul edilr ve tüm kat maliklerinin açık bir rızası olmadığı sürece tek bir kat malikine özgülenemez ve bu alana teras vb. yapılar inşa edilemez. Böylesi bir halde varlığı kat malikleri kurulunun verdiği yetkiyle site ya da bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabilir, eğer inşa edilmiş binalar varsa, değişiklikler varsa da eski durumuna...