19 / 04 / 2024

çek kanunu 5941

çek kanunu 5941

14 Aralık 2009 tarihinde kabul edilen 5941 Kanun No'lu Çek Kanunu, 20 Aralık 2009 Pazar günü, 27438 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Çek Kanunu tam metni...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyen köylülere ek süre verilmesi önerildi!

442 sayılı Köy Kanunu'na göre köylülere satışı yapılan taşınmazlar için belirlenen süre içinde binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyenlere ek süre verilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

5941 Sayılı Çek Kanunu'nda değişiklik!

5941 Sayılı Çek Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile karşılıksız çek düzenleyenler hakkında uygulanan cezaların infazının durdurulması planlanıyor.  

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6235 sayılı TMMOB Kanunu'nda, “mesleki denetim yetkisinin TMMOB ve odaların elinden alınmasını” öngören değişiklik taslağına ilişkin açıklama yaptı.

Vergi Usul Kanunu değişiyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1961 yılından bu yana uygulamada olan Vergi Usul Kanunu'nu, günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini bildirdi.

Vergi Usul Kanunu yenileniyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1961 yılından bu yana uygulamada olan Vergi Usul Kanunu'nu, günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini bildirdi. Şimşek, "Yaklaşık 2 yıldır süren çalışma tamamlandı.Toplam 521 madde, 321'e indirildi" dedi.

İmar Kanunu'nda flaş değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İmar Kanunu’nun tek maddesine torba kanunla yapacağı ek hem Zeytinburnu’ndaki 16/9 gökdelenlerini ‘tıraş’tan hem de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı mahkeme kararlarından bir anda kurtaracak

Mehmet Şimşek: Türkiye ekonomisi yadsınamayacak büyüme oranına ulaştı!

Mehmet Şimşek, "Türkiye ekonomisi yadsınamayacak bir büyüme oranına ulaşmıştır" dedi. Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı sundu.

Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi...

Hamit Demir: Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi. Bu yüzden senetli satışlar artacak...

Bloke çek kredisi nedir?

Bloke çek ile ilgili yasal yükümler Türk Ticaret Kanunu’nun 692. maddesinde anlatılıyor. Bloke çek nerelerde kullanılır? Bloke çek masrafları ne kadardır? Bloke çek kredisi nedir?

Harçlar Kanunu sirküleri 14 tam metni!

Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulamasına ilişkin sirküler yayımlandı. İşte Harçlar Kanunu sirküleri 14 tam metni..

çek kanunu 5941 Haberi

çek kanunu 5941

KANUN!

ÇEK KANUNU!

 

Kanun No. 5941                              

Kabul Tarihi: 14/12/2009


             Amaç ve kapsam


             MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, çek defterlerinin içeriklerine, çek düzenlenmesine, kullanımına, çek hamillerinin korunmalarına ve kayıt dışı ekonominin denetim altına alınması önlemlerine katkıda bulunmaya ilişkin esaslar ile çekin karşılıksız çıkması ve belirlenen diğer yükümlülüklere aykırılık hâllerinde ilgililer hakkında uygulanacak yaptırımları belirlemektir.


             (2) Bu Kanunda hüküm bulunmayan hâllerde genel hükümler uygulanır.


             Bankanın araştırma yükümlülüğü, çek hesapları ve çek defterleri


             MADDE 2 – (1) Bankalar, çek hesabı açılması ile ilgili...