20 / 04 / 2024

çevre kanunu kapsamında verilen cezalar

çevre kanunu kapsamında verilen cezalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2014 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çevre kirliliğini önlemek amacıyla yaptıkları uygulamalardan bahsetti. 2013'te 45 milyon lira idari yaptırım uyguladıklarını bildirdi....

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımına zam yapıldı! Hangi şehirde ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımının artırıldığını duyurdu. İstanbul'da 3 bin 500 TL’ye; Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL’ye çıkarıldı.

TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında 491 konut projelendirildi!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Gerek 50 bin, gerekse 100 bin sosyal konut projeleri kapsamında yatırımlarımız devam ediyor. 100 bin sosyal konut kapsamında 491, 50 bin sosyal konut kapsamında 613 konutu projelendirdik" dedi.

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın devri mümkün mü?

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın bir vakfın mülkiyetine geçmesi doğru mu? Avukat Mehmet Bayraktar anlattı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İzmir'de 432 bin kişiye 237 milyon kira yardımı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, şehir genelinde 2013'ten bu yana 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında hak sahiplerine 237 milyon TL kira yardımı yapıldığını belirtti.

Kanal İstanbul kapsamında çok farklı bir İstanbul'u inşa edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize göre bu Kanal İstanbul projesi İstanbul'un güzelliğine çevrecilik açısından güzellik katacak ve Boğaz'daki çevre tehdidini ortadan kaldıracak. Bu proje kapsamında çok farklı bir İstanbul'u inşa edeceğiz" dedi...

Sermaye Piyasası Kanunu'nda değişiklik kanunu!

6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında düzenleme yapılmasına ilişkin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Mersin Büyükşehir'den izinsiz hafriyata geçit yok!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında ‘Hafriyat Toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Yönetmeliği’ çerçevesinde denetim ve kontrollerine devam ediyor.

Yalova'da inşaat ruhsatlarının yüzde 11'i dönüşüm kapsamında!

Yalova'da yürütülen çalışmalarda alınan inşaat ruhsatlarının istatistiksel verilerini ortaya koyan Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2016 yılında alınan inşaat ruhsatlarının yüzde 11 'inin kentsel dönüşüm kapsamında alındığını açıkladı.

Elmadağ'a dönüşüm kapsamında Tanıtım kontrollük binası yapılıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi kapsamında “Tanıtım kontrollük ve pazarlama binası” yapımına başlanıldı.

Manisa'da kentsel dönüşüm kapsamında 1500 bina yıkıldı!

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli bina olduğu tespit edilen 1948 yapıdan 1500'ünün yıkıldığını bildirdi.

Kıyı Kanunu kapsamında kalan yerlerde ecrimisil işlemleri!

Kıyı Kanunu kapsamında kalan yerlerde ecrimisil işlemleri, 336 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. Peki, Kıyı Kanunu kapsamında kalan yerlerde ecrimisil işlemleri nelerdir?

çevre kanunu kapsamında verilen cezalar Haberi

çevre kanunu kapsamında verilen cezalar


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2014 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çevre kirliliğini önlemek amacıyla yaptıkları uygulamalardan bahsetti.


Bayraktar, çevre kirliliğini önlemek için her yıl ortalama 25 binden fazla tesisi denetlediklerini dile getirerek, denetimlerin daha etkin yapılabilmesi için Çevre Kanunu'na göre belediyelere yetki devri yapıldığını aktardı.


Son 3 yılda yaklaşık 100 bin işletmede çevre denetimi yaptıklarını belirten  Bayraktar, çevre kirliliği oluşturan 400 işletmenin faaliyetini durdurduklarını, çevreyi kirleten işletmelere 2013'te 45 milyon lira idari yaptırım uyguladıklarını bildirdi.


Bayraktar, ülke genelinin yüzde 97'sinde çevre düzeni planlarını tamamladıklarına dikkati çekerek, kıyıların yüzde 98'lik bölümünde kıyı kenar çizgisi tespit işlemlerini bitirerek, bu alanların planlama çalışmalarına hız verdiklerini...