25 / 04 / 2024

Çevre Operasyonel Programı

Çevre Operasyonel Programı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB ile ortak yürüttüğü projelerle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun altyapı yenilenmesine 604 milyon avro kaynak aktardı

Doğu ve Güneydoğu'ya dev çevre yatırımı yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliği ile birlikte yürüttüğü ortak projelerle Doğu ve Güneydoğu' nun atık su, içme suyu ve kanalizasyon sistemini yenilemeye başladı. Doğu ve Güneydoğu'ya dev çevre yatırımı yapılıyor...

Çevre ve Şehircilik'ten 25 ile 1 milyar avro yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamasına göre, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı programı kapsamında 25 şehirde hayata geçirilecek yaklaşık 1 milyar avro yatırım tutarlı 48 projeden 30'u tamamlandı.

Çevre, imar ve enerji için mahkemeler kurulacak!

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Buna göre, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda yeni mahkemeler kurulacak...

Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak" dedi.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının 100 Günlük Program'daki projeleri TBMM'de!

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Bakanlığın faaliyet alanında yapılacak olan projeler meclis gündeminde....

Ordu Gölköy Çevre Yolu'nda sona gelindi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Gölköy ilçesinde düzenlediği iftar programı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gölköy Çevre Yolu’nun yakında hizmete açılacağını söyledi.

Tahincoğlu İnşaat çevre dostu projelere odaklandı!

Tahincioğlu’nun patronu Özcan Tahincioğlu çevre dostu projelere odaklandıklarını belirterek LEED sertifika programıyla çevreye duyarlı duruşumuzu ortaya koyarken, gelecek nesillerin kaynaklardan faydalanmasına olanak sağlıyoruz” dedi.

Ordu Fatsa çevre yolu güzergahı belirlendi!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Çevre Yolu’ndaki yeni güzergah çalışmasının tamamlandığını bildirerek, proje çalışmasına başlanıldığını belirtti. Anlayan, çevre yolunun 2016 yatırım programına alınacağını söyledi.

Sakarya çevre düzenleme çalışmaları başladı!

İlçedeki tüm okullara imkân ve program dâhilinde okulların tamirat, tadilat, bakım, onarım, çevre düzenlemeleri ve ana giriş kapılanın yaparak desteğini sürdüren Sapanca Belediyesi Eğitime Tam Destek olmaya devam ediyor.

Bakanlık Çevre Görevlisi Vize Eğitimi düzenleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla çevre görevlisi vize eğitimi düzenlenecek. Vize eğitim programına yeni “Çevre Görevlisi Belgesi” almak isteyenler kesinlikle katılamayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2015 yılı yatırım usul ve esasları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2015 yılı yatırım programında yer alan toplulaştırılmış projelerde alt proje seçimi ve ödenek tahsisine ilişkin usul ve esasların yer aldığı bir duyuru yayımladı...

İdris Güllüce'nin 28 Ocak programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.Ş. tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre İdris Güllüce yarın Online İzleme Merkezi, Dioksin Furan Laboratuvar Kurulumu ve Çevre Denetimi Araç Dağıtım Programı'na katılacak.

İdris Güllüce'nin 26 Ocak programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan bilgiye göre Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin programına göre Güllüce yarın Atık Yönetimi Sempozyumu'na katılacak.

İdris Güllüce'nin 23 Ocak programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan bilgiye göre Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin programına göre Güllüce yarın Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu Yemekli Sektör Toplantısı'na katılacak.

Çevre Operasyonel Programı Haberi

Çevre Operasyonel Programı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, AB ile ortak yürüttülen projelerle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin altyapısının yenilenmesine 604 milyon avro kaynak aktarıldığı bildirildi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AB'nin aday ülkelere tahsis ettiği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ile yürütülmekte olan Çevre Operasyonel Programı kapsamında yerel yönetimlerin çevre altyapı ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi.


Program kapsamındaki projelerle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki atık su, içme suyu ve kanalizasyon sistemlerinin yenilemeye başlandığı vurgulanarak, Doğu Anadolu'ya 244 milyon, Güneydoğu Anadolu'ya ise 360 milyon avroluk yatırımın yapıldığına dikkat çekildi.


Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu olan İller Bankası’nın yerel yönetimlere kredi sağlamaya devam ettiği anımsatılarak, İller Bankasının sağlıklı ve modern et kesiminin sağlanması için Kırıkkale, Giresun-Espiye, Bolu-Gerede, Ağrı-Taşlıçay, Konya-Çiğil ve Yozgat-Sorgun'da mezbaha yapımı için toplam 9,5...