25 / 04 / 2024

çin hidroelektrik santrali

çin hidroelektrik santrali

Tibet bölgesindeki dev hidroelektrik santralinin inşaatı başladı. Bölgede kurulacak hidroelektrik santralin,1,2 milyon kilovat elektrik üretimi kapasiteli olacağı ve yıllık yaklaşık 5,4 milyar kilovat elektrik üreteceği belirtildi.

Çin, dünyanın 3. büyük hidroelektrik santralini kurdu!

Dünyanın en çok enerji tüketen ülkesi konumundaki Çin dünyada üçüncü, ülkede ikinci büyük hidroelektrik santrali olan Şiluodu santralini devreye soktu, 2005'de başlanan projenin tamamı 2015'te 18 ünitenin inşasıyla tamamlanacak...

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Tokat için acele kamulaştırma kararı!

Tokat'ta tesis edilecek Omala Barajı ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Giresun için acele kamulaştırma kararı!

Giresun'da tesis edilecek olan Güce Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas Suşehri için acele kamulaştırma kararı!

Sivas'ta tesis edilecek Akşar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu Başköy'de acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu İli Araç İlçesi'ne bağlı Başköy Köyü'nde Regülatör ve Hidroelektrik Santrali için acele kamulaştırma yapılacak..

Erzurum İspir'de acele kamulaştırma!

Erzurum'da planlanan Kızılcık Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesi için acele kamulaştırmalar yapılacak..

10 HES özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, son 3 ay içerisinde 10 hidroelektrik santrali için son teklifler alınarak ihale sürecine geçilecek.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Enka, Gürcistan’da 1 milyar dolarlık HES projesi inşa edecek!

Enka ile Norveçli enerji devi Clean Energy Group, 960 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. 8 milyar Norveç Kronu’na denk gelen bu yatırım 433 MW’lik Namakhvani projesi. Enka ve Clean Energy arasındaki bu yatırım hidroelektrik santrali üzerine olacak.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

çin hidroelektrik santrali Haberi

çin hidroelektrik santrali

Çin, Tibet Özerk bölgesindeki Yangzı Nehri üzerine kurulacak 2,77 milyar dolarlık hidroelektrik santralin inşasına başladı.


Şinhua ajansının haberine göre, bölgede kurulacak hidroelektrik santralin,1,2 milyon kilovat elektrik üretimi kapasiteli olacağı ve yıllık yaklaşık 5,4 milyar kilovat elektrik üreteceği belirtildi.


Su barajı 112 metre uzunluğunda olacak ve 674 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak santralin, toplamda 18 milyar yüene (yaklaşık 2,77 milyar dolar) mal olacağı açıklandı.


Santralin dört elektrik biriminden ilkinin 2021 yılında işletime geçmesi beklenirken, santral projesinin Tibet bölgesi boyunca kalkınmaya destek olacağı kaydedildi.


Diğer yandan nüfusunun yüzde 70'inden fazlası hayvan sahibi ve çiftçilerden oluşan Tibet'te, otlaklar ve ekilebilir araziler için su kaynakları büyük önem taşıyor. Yatırımlarla Tibet'teki sellerin ve kuraklıkların da hafifletilmesi amaçlanıyor. Çin hükümeti önceki 5 yılda, bölgedeki su altyapısı yatırımları...