27 / 04 / 2024

çöp vergisi hesabı

çöp vergisi hesabı

Çöp vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalarda farklı şekilde ödeniyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan çöp vergisi, işyerleri için belediyede ödeniyor. Peki, çöp vergisi ne kadar?

Konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır?

Çöp vergisi; Belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların ödemesi gereken vergi olarak biliniyor. Peki, konutlara ait çöp vergisi neye göre hesaplanır?

Çöp vergisi 2015 ne kadar?

Mart ayı itibarıyla ödenmesi gereken vergiler arasında taşınmaz mallar adına ödenecek çöp vergisi de bulunuyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Peki, çöp vergisi 2015 ne kadar?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ziraat Bankası 15 Haziran'da hesapları boşaltıp, kapatacak! Hesabı olanlar dikkat etsin!

Ziraat Bankası'nın müşterileri, dikkatli olmaları gereken bir açıklama yayınlandı. Banka, bazı müşterilerinin paralarının silineceğini bildirdi. Konuyla ilgili olarak Ziraat Bankası'nın resmi açıklaması haberimizde yer alıyor...

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

İş yerlerinde emlak vergisi hesabı!

İş yerleri için, mülkün rayiç değeri üzerinden büyükşehir olan iller için binde 4, diğer illerde binde 2 oranında ilçe belediyelerine ödeme yapılıyor. Binde 2 veya binde 4 oranlarının uygulandığı Emlak Vergisi rayiç değeri de (matrah) iki kalemin toplamından oluşuyor.

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

Çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi 2018 ödeme tarihleri..

çöp vergisi hesabı Haberi

çöp vergisi hesabı

Çöp vergisi hesaplama 2015!

Çöp vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. 


Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Vergi kapsamında olan taşınmaz malların kullanıcıları, vergi yükümlüsü oluyor. Buna göre taşınmazın kullanıcısı bir kiracı ise, vergiden kiracı sorumlu oluyor.


Vergi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalarda farklı şekilde ödeniyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan çöp vergisi, işyerleri için belediyede ödeniyor. Peki, çöp vergisi ne kadar?


Çöp vergisi hesaplama 2015..


1. Konutlara Ait Çevre Temizlik Vergisi


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik...