27 / 04 / 2024

çöp vergisi taksitleri

çöp vergisi taksitleri

Çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Peki, çöp vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman ödenir?

Çöp vergisi 1. taksit ödemeleri son gün 1 Haziran!

Bina, apartman, işyeri sahipleri çöp vergisini ödemekle yükümlü sayılıyor. Çöp vergisini bina sahibi değil, binayı kullanan ödüyor. Çöp vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün 1 Haziran!

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Lüks konutta ilk taksit ödemeleri başladı!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için ödenmesi gereken değerli konut vergisinde ilk taksit ödemeleri bugün başlıyor. Peki değerli konut vergisi taksitleri ne kadar? Evin değeri nasıl belirlenir? Hangi mülk sahipleri değerli konut vergisini ödeyecek? İşte detaylar...

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi!

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin aklında bir sürü soru işareti bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2018!

Kendisine miras kalan tüm mirasçılar ödenen veraset ve intikal vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

Emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti 15 gün sonra başlıyor!

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme dönemi 1 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlıyor...

çöp vergisi taksitleri Haberi

çöp vergisi taksitleri

Çöp vergisi 2. taksiti 2015!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor.


Verginin mükellefiyeti ise taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor. Bu vergi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. 


Eğer taşınmaz malda kiracının varsa, vergi mükellefi kiracılar oluyor. Mükellefiyet için işyeri kullanıcılarının belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor.


Bunun nedeni ise vergi ödemesinin mesken ve işyerlerinde farklı, şekilde yapılıyor olması. Meskenlerin çevre temizlik vergisi; belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. 


Ancak işyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp vergisi taksiti..

İlk taksit ödemeleri en son Haziran ayında ödenen...