27 / 04 / 2024

dairenin eklentisi

dairenin eklentisi

Bağımsız bölüm, anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bölümlere deniyor. Eklenti ise, o bağımsız bölüme ait ancak bölümün dışında olan yerler olarak karşımıza çıkıyor..

Dairenin eklentisi!

Bağımsız bölümün dışında olan ve doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilen yerler eklenti olarak ifade ediliyor. Peki dairenin eklentisi nedir? Hangi alanlar daire eklentisi olabilir?

100 metrekarelik bir dairenin fiyatı asgari ücretin 389 katı oldu!

Konut fiyat endeksi yıllık  yüzde 86,46 oranında artış kaydetti. Böylece 100 metrekarelik bir dairenin fiyatı 3 milyon lirayı geçti.

Boş dairenin aidatı ödenir mi?

Evini henüz satmamış ya da kiraya vermemiş olan ev sahipleri boş duran daireleri için aidat ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyorlar. Peki, boş dairenin aidatı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Loft daire nedir? Loft dairenin özellikleri nelerdir?

Loft daireler son zamanlarda yıldızı parlayan ve belirli kesimden insanların tercih ettiği daireler arasında yer alıyor. Üst segmente hitap eden loft dairelerin ortaya çıkışı ise oldukça ilginç bir nedene dayanıyor. İşte, loft dairenin özellikleri ve ortaya çıkış hikayesi…

Kayseri Hacılar'da 152 dairenin temeli atılıyor!

Kayseri'ye bağlı Hacılar Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 152 dairenin temelini atmaya hazırlanıyor. 

Melikgazi'de 1034 dairenin anahtar teslimi yapıldı!

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1034 dairenin teslimi gerçekleşti.

Sur Yapı Antalya’da 900 dairenin teslimi başladı!

Daha önce 660 dairenin teslim edildiği Sur Yapı Antalya projesinde 900 dairenin daha teslimine başlandı.

Kullanılmayan dairenin aidatı ödenir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında 'Oturmadığım, havuzunu ve sosyal olanaklarını kullanmadığım dairenin aidatını ödemek zorunda mıyım?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.n aidatını ödemek zorunda mıyım?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı...

Ordu TOKİ projesindeki 13 dairenin daha satışı gerçekleşti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, TOKİ işbirliği ile Altınordu ilçesi Şirinevler Mahallesi’nde inşa edilen projedeki 13 dairenin daha satışı gerçekleşti.

Miras kalan dairenin satışını avukat yapabilir mi?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''miras kalan dairenin satışı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

5 katlı 10 dairenin maliyeti 2019!

2019'da 5 katlı 10 daireli bir apartman inşa etmek isteyenlerin ortalama ne kadarlık bir sermayeye sahip olması gerekiyor? İşte 5 katlı 10 dairenin maliyeti 2019..

Özyurtlar Holding, 3 bin 628 dairenin teslimini yapacak!

ugüne kadar 60 bin kişiyi ev sahibi yapan Özyurtlar Holding, 2018 yılında 3 bin 628 dairenin teslimini yapacak

300 bin TL'lik bir dairenin tapu masrafı ne kadar?

Tapuda daire satışının gerçekleşebilmesi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki 300 bin TL'lik bir dairenin tapu masrafı ne kadar? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Kapıcının tazminatına oturduğu dairenin kirası da eklenmeli!

Kapıcıların aldığı asgari ücret farklı olduğu gibi kıdem tazminatları da farklıdır. Kapıcıya ödenecek tazminat hesabına oturduğu dairenin kirası da eklenmelidir. 

dairenin eklentisi Haberi

dairenin eklentisi

Eklenti ilavesi!

Bağımsız bölüm, anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine deniyor.


Bağımsız eklenti bölümleri, o bağımsız bölümün dışında olan ve doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilen yerler olarak tanımlanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bağımsız bölüm ilavesi ve eklenti ilavesi ile ilgili hükümler şu şekilde açıklanıyor:


Bağımsız bölüm ilavesi ve eklenti ilavesi:

Madde 44 – Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya zemin veya bodrum katlarında veya arsanın boş kısmında 24 üncü maddenin ikinci fıkrasında yazılı yerlerin sonradan yapımı veya ilavesi için:


a) Kat malikleri kurulunun buna oybirliğiyle karar vermesi;


b) Anagayrimenkulün bu inşaattan sonra alacağı duruma göre, yapılan yeni ilaveler de dahil olmak üzere bütün bağımsız...