28 / 03 / 2024

Dalaman Havalimanı işletme

Dalaman Havalimanı işletme

Devlet Hava Meydanları İşletmesi ( DHMİ ) Genel Müdürlüğünde yapılan Dalaman Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesi için 4 firma ve de konsorsiyumdan teklif geldi.

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!

Ferrovial isimli İspanyol şirket Dalaman havalimanı için YDA Grubu'na ortak oldu.

Bakanlıktan sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak Muğla Çevre Koruma Vakfına (MUÇEV) verildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Havalimanı işleticilerinden kira desteği önerisi!

Havalimanı işleticileri, devletin de Yapİşlet- Devret kapsamındaki işletme kiralama sürelerini bir yıl uzatmasını ve bu yılki kira ücretini de sözleşmenin sone erdiği yıl tahsil etmesini talep ediyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

TAV, Kazakistan'daki Almatı Havalimanı için imzayı attı!

TAV Havalimanları, Kazakistan'ın ana giriş kapısı olan Almatı Havalimanı için hisse alım sözleşmesini imzaladı

Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödenek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Havalimanı için 340 milyon liralık ödeneğin yapılacağını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy: Galata Kulesi işletme projesi değil!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının Ankara'da süren inşaat çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi Projesi'nin işletme projesi olmadığını söyledi.

Atakule İşletme ve Yönetim 100 bin TL sermaye ile kuruldu! 

Atakule GYO, gayrimenkullerin işletme ve yönetim faaliyetini yapmak amacıyla kurulacak olan Atakule İşletme ve Yönetim'e 100 TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verdi...

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında açıklama! 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin şunları söyledi; "Bize resmi yazı geldiği an itibarıyla tüm belgelerimizi belediye olarak vereceğiz, sonucu hep birlikte bekleyeceğiz" 

İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması istendi!

dünyada en fazla rötarın yaşandığı ikinci havalimanı olan İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması açılması istendi.

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

Atatürk Havalimanı için TAV’a ne kadar tazminat ödenecek?

Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021'e kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon Euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

İşletme kredisinden devam eden konut projeleri de faydalanabilecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, istihdam odaklı işletme kredisi ile ilgili açıklama yaptı. Yenigün, “Kamu bankalarımızın yaklaşımı yurtdışında Türk işgücü istihdamını artırabilecek bir adım” açıklamasında bulundu…

Dalaman Havalimanı işletme Haberi

Dalaman Havalimanı işletme

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde yapılan ihale, Dalaman Havalimanı dış ve iç hatlar terminalleri ile bunları tamamlayan tesislerin işletme hakkının 26 yıllığına devrini kapsıyor.


DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, ihale öncesinde yaptığı konuşmada, ihalenin ülke ve katılımcılara hayırlı olması temennisinde bulundu.


Bu ihalenin DHMİ'nin kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiği 17. ihale olduğunu belirten Birdal, bundan önce 10'u yap-işlet-devret (YİD), 6'sı da kiralama yöntemiyle olmak üzere 16 ihale yaptıklarını söyledi.


Birdal, Muğla'nın ülkenin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirterek, Dalaman'ın da özellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdiği bir bölge olduğunu ifade etti.


Türkiye'deki havalimanları içinde Dalaman Havalimanı'nın dış hat yolcu sayısı itibarıyla 4., toplam yolcu sayısı itibarıyla da 7. sırada yer aldığını vurgulayan Birdal, şunları kaydetti:


"Dış hatlar terminal binası, daha önce YİD modeliyle...