18 / 04 / 2024

damga vergisi beyanı

damga vergisi beyanı

Damga Vergisi mükellefiyeti bulunanların Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan beyanname süresi içinde, "Damga vergisi beyannamesi" vermesi gerekiyor. Peki, damga vergisi beyanı nedir ne demektir?

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016!

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Kira gelir vergisi masrafları arasında damga vergisi de yer alıyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira geliri damga vergisi 2016!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi oluyor. Bu vergi kira gelir vergisi için de ödeniyor. Peki, kira geliri damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyan tarihleri 2016!

Gayrimenkulünü kiraya vererek gelir sahini olan mal sahipleri, kanunen bu gelir için vergi ödemek ile mükellef oluyor. Vergide öncelikle beyanname veriliyor. İşte kira gelir vergisi beyan tarihleri 2016..

Kira gelir vergisi beyan dönemi 2016!

Kira gelir vergisini, 2015 yılında taşınmazını kiraya vererek istisna sınırlarından yüksek geliri elde eden kimseler ödüyor. Öncelikle beyan verilmesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyan dönemi 2016 ne zaman başlar?

Kira kontratı damga vergisi muafiyeti!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Bu kontrat için belli durumlarda damga vergisi doğuyor. Peki, kira kontratı damga vergisi muafiyeti hangi durumlarda uygulanır? İşte yanıtı..

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Konut kira kontratı damga vergisi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ile kiracıları arasında kira sözleşmesi imzalanabiliyor.Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekebiliyor. Peki, damga vergisi ne zaman ödenir? Konut kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

2016 yılı tapu harçları ve damga vergisi tarifesi!

2016 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları ile damga vergilerinin yer aldığı Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 75) ve Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 59) gereğince alınacak harç bedelleri ne kadar?

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016!

Kira sözleşmesinde kefil olması halinde damga vergisi farklı oranda hesaplanıyor. Peki, 2016 yılında kefilli kira sözleşmesi damga vergisi nasıl hesaplanır? Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2016 nedir?

Kira sözleşmesi damga vergisi 2016!

Kira sözleşmesi, taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında imzalanıyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi isteniyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2016 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi oranı 2016!

Kira kontratı, taşınmaz malların kiralanması halinde noterde imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2016 ne kadar?

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2016 yayınlandı!

Maliye Bakanlığı tarafından 59 seri no'lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında 2016 yılına ait damga vergisi yeniden değerleme oranları belirlendi...

Damga vergisi oranları 2016!

Damga vergisi, Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar için ödeniyor. 2016 yılında uygulanacak damga vergisi oranları Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı...

damga vergisi beyanı Haberi

damga vergisi beyanı

Damga vergisi beyanı nedir?

Damga vergisi; resmi belgelere kanunla belirlenmiş miktarda veya oranda pul yapıştırma, basılı damga koyma, makbuz verme, hakedişten kesinti yapma yoluyla alınan vergi olan bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. 


Damga Vergisi mükellefiyeti bulunanların Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan beyanname süresi içinde, "Damga vergisi beyannamesi" vermesi gerekiyor.


Beyanname verme ve ödeme süreleri  kapsamında iki çeşit damga vergisi beyannamesi karşımıza çıkıyor. Peki, damga vergisi beyanı nedir?


1.) Beyanname türü

Damga Vergisi Beyannamesi

(Sürekli Damga Vergisi mükellefiyeti bulunanlar için damga vergisi makbuz karşılığı ödenmesi gereken kağıtlara ilişkin)


Beyanname verme süresi

İzleyen ayın 23. günü akşamına kadar verilir.


Ödeme süresi

Beyanname verilen ayın 26. günü akşamına kadar ödenir.


2.) Beyanname türü

Damga Vergisi Beyannamesi

(Sürekli Damga Vergisi mükellefiyeti bulunmayanlar için damga vergisi makbuz karşılığı ödenmesi gereken kağıtlara ilişkin)


Beyanname verme süresi

Damga Vergisi’ne tabi...