25 / 04 / 2024

Dask için gerekli belgeler

Dask için gerekli belgeler

Zorunlu deprem sigortası, depremin ülkemize ve insanlara verdiği zararı teminat kapsamı altına almak için düzenleniyor. Peki bu sigorta hangi isimle anılıyor? Zorunlu deprem sigortasının kısa adı nedir?

DASK nedir niçin kurulmuştur?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK nedir niçin kurulmuştur merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dask sigortası zorunlu mu?

Olası depremlerden meydana gelecek zararların temin edilmesi adına ödenen Dask sigortası zorunlu mu? Yanıtı haberimizde...

Dask için gereken belgeler!

Dask sigortasının yapılabilmesi için başvuru işlemleri sırasında bazı belgeler istemiyor. Dask için gereken belgeler haberimizde...

Dask için gerekli belgeler!

Zorunlu deprem sigortası olarak bilinen Dask için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor. İşte Dask için gerekli belgeler...

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Kooperatif genel kurul toplantısı için gerekli evraklar!

Kooperatif Genel kurulu olağan ve gerektiğinde olağanüstü olarak toplanıyor. Kurulun idaresi, ortaklar veya seçilen başkan ve üyeler tarafından sağlanır. Peki, kooperatif genel kurul toplantısı için gerekli evraklar nelerdir?

TOKİ Erzincan Tercan başvuruları için gerekli belgeler!

TOKİ Erzincan Tercan'da yer alan 55 adet konut açık satışa çıkarılıyor. Projede satış işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek. İşte TOKİ Erzincan Tercan başvuruları için gerekli belgeler...

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat izni alma süreci..

İmar durumu almak için gerekli evraklar!

İmar durumu almak için gerekli evraklar ve bir dilekçe ile ilgili belediyeye müracaatta bulunuluyor. Ayrıca, imar durumu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu almak için gerekli evraklar nelerdir?

Tapu trampa için gerekli belgeler!

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Tapu trampa işlemi için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor. İşte, tapu trampa için gerekli belgeler!

Emlak Başakşehir 2. Etap Evleri sözleşme için gerekli evraklar!

Toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldığı projede 2+1 daireler 437 bin TL'den başlıyor. Emlak Başakşehir 2. Etap Evleri sözleşme için gerekli evraklar kapsamında 3 adet vesikalık fotoğraf da isteniyor.

Çevre temizlik vergisi için gerekli evraklar!

Çevre temizlik vergisinin mükellefi, her ne sıfatla ve ne şekilde olursa olsun binaları kullanan gerçek ve tüzel kişiler oluyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Çevre temizlik vergisi için gerekli evraklar nelerdir?

2015 Ispartakule Evleri Emlak Konut sözleşme için gerekli evraklar!

Daire tiplerinin 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösterdiği proje İstanbul İl'i Avrupa Yakası Avcılar ilçesinde yükselecek. 2015 Ispartakule Evleri Emlak Konut sözleşme için gerekli evraklar kapsamında nüfus cüzdanı bulunuyor.

Başakşehir Evleri 2. Etap sözleşme imzalamak için gerekli belgeler!

Kura çekilişi dün Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde gerçekleşen Başakşehir Evleri 2. Etap'ta daire fiyatları 437 bin TL'den başlıyor. İşte Başakşehir Evleri 2. Etap sözleşme imzalamak için gerekli belgeler...

Ayazma Emlak Konutları sözleşme imzalamak için gerekli belgeler!

İstanbul Başakşehir'de inşa edilen Ayazma Emlak Konutları'nda yer alan 2+1'den 4+1 dublekse kadar farklı tipte daireler kurayla satışa sunuldu. İşte Ayazma Emlak Konutları sözleşme imzalamak için gerekli belgeler...

Ispartakule Evleri sözleşme imzalamak için gerekli belgeler!

Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Ispartakule Evleri kura çekilişi kapsamında 152 adet konut için hak sahipleri belli oldu. İşte Ispartakule Evleri sözleşme imzalamak için gerekli belgeler...

Dask için gerekli belgeler Haberi

Dask için gerekli belgeler

Zorunlu deprem sigortasının kısa adı nedir?

Devlet tarafından zorunlu tutulan sigortalar arasında yer alan zorunlu deprem sigortası, depremin verdiği maddi zararların teminatı için alınıyor.


Söz konusu zorunlu deprem sigortasının kısa adı "DASK" olarak karşımıza çıkıyor. DASK, Doğal Afet Sigortaları Kurumu oluyor. Konuta DASK sigortası yaptırmak için, sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gitmek yeterli olabiliyor. 


DASK için gerekli belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 


DASK sigortası için ödenecek tutar; deprem sonrasında alınacak en yüksek limiti belirleyen sigorta bedeliolan teminat tutarı ile tarife fiyatının çarpılması sonucunda...