17 / 04 / 2024

değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri

değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri

Vergi takvimine göre değer artış kazancı vergisinin 2. taksit dönemi yarın başlıyor. Vergiler ilgili vergi dairesine giderek veya internet şubesi aracılığı ile ödenebiliyor..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015!

Taşınmaz mal ve hakların iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri!

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında vergilendiriliyor. Vergi iki taksitte ödeniyor. İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri..

Değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı!

Değer artış kazancı vergisini, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkaranlar ödüyor. İki taksitte ödenebilen değer artış vergisi 2. taksit ödeme zamanı devam ediyor...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi devam ediyor!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılmasında yerine getirilmesi gereken vergisel sorumluluklar arasında yer alıyor. Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi devam ediyor!

Değer artış kazancı vergisi ikinci taksiti yarın ödeniyor!

Gayrimenkulünü elden çıkaran kimi mal sahipleri elde ettikleri değer artış kazancı için Mart ayında gelir vergisinin ilk taksitini ödedi. Değer artış kazancı vergisi ikinci taksiti yarın ödeniyor...

Değer artış kazancı vergisi 2 gün sonra ödenecek!

Değer artış kazancı vergisi gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için ödeniyor. 2014 yılı Değer artış kazancı vergisi ikinci taksiti 2 gün sonra ödenecek..

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre, değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. 25 Mart'ta sona erecek değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Değer artış kazancı, gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisini son 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Vergi takvimine göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün!

Değer artış kazancı vergisi beyana dayalı bir vergi olup, gayrimenkulünü satan kimsenin vergi ödemelerinden önce beyanname vermesi gerekiyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Öncelikle beyanname verilecek değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri Haberi

değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri

Değer artış kazancı vergisi mükelleflerinin 2. taksit dönemi yarın 1 Temmuz itibari ile başlıyor. Mükellefler ilk taksitlerini Mart ayında ödemişti. İkinci taksitler ise 31 Temmuz'a kadar ödenebilecek.


Bilindiği üzere 2016 yılı içerisinde en fazla 5 yıllık sahip olduğu gayrimenkulü satarak istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler değer artış kazancı vergisi ödemekle mükellef oluyor. Bu sınır 2016 yılı gelirleri için 11 bin TL olarak belirlenmişti.


Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesine giderek veya internet şubesi aracılığı ile gerçekleşebiliyor.


Değer artış kazancı vergisi hesabı

Değer artış kazancı vergisi hesabı, Hazır Beyan sistemi üzerinden (https://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/degerArtisiHesap.html) yapılabiliyor.  


193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80/1-6 maddesi kapsamında, söz konusu Kanunun 70/1-1, 2, 4, 7 bentlerinde yazılı mal ve hakların elden çıkarılması karşılığında beyan etmeniz gereken değer artışı...