29 / 03 / 2024

Deniz Feneri Derneği

Deniz Feneri Derneği

Dünyanın yoksul ülkelerine 17 yıldır yardım ulaştıran Deniz Feneri Derneği şimdi de Nijer’de tadilatını yaptırdığı hastaneyi hizmete açtı. Hastane, başkent Niamey’in Saga Bölgesinde yoksul bir mahallede açıldı.

Deniz Feneri Derneği, Nijer'de Kadın Doğum Hastanesi'ni açtı!

Deniz Feneri Derneği, Nijer'de tadilatını yaptırdığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni hizmete açtı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet veren hastanenin, tüm ihtiyaçları giderildi.

Deniz Feneri Derneği'nden Suriyelilere 108 adet prefabrik ev!

Deniz Feneri, Kilis'te Suriyeli sığınmacıların barındığı Toplama Merkezi'ndeki prefabrik sayısını 108'e çıkardı. Deniz Feneri Derneği sadece Suriye savaşının çaresiz insanları için değil, afet durumlarında da sokakta kalanlar için prefabrik evler kuruyor

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de yaptığı 900 briket eve aileler yerleşiyor!

Deniz Feneri Derneğinin İdlib'de savaş mağduru aileler için hayata geçirdiği briket evler tamamlandı.

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği briket evlere aileler yerleştirildi!

Deniz Feneri Derneği'nin İdlib'de inşa ettiği 650 briket eve savaş mağduru, ihtiyaç sahibi aileler yerleştirilmeye başlandı.

Deniz Feneri’nden 10 bin aileye ev!

Deniz Feneri Derneği'nin hedefi ise Türkiye sınırındaki mülteci kamplarına sığınan binlerce insan için en kısa zamanda 10 bin briket ev hayata geçirmek.

Deniz Feneri İdlib'de 10 bin briket ev yapacak!

Deniz Feneri Derneği İdlib'de "Acil Yaşam Evleri Projesi" kapsamında ilk etapta 10 bin briket ev inşa edecek...

Deniz Feneri İdlib'de Acil Yaşam Evleri yapacak!

Deniz Feneri Derneği'nden İdlib'de  "Acil Yaşam Evleri Projesi" kapsamında ilk etapta 500 ev yapacağı açıklaması geldi...

İBB'den Deniz Feneri'ne Zeytinburnu'nda bedelsiz gayrimenkul tahsisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetine geçen Zeytinburnu'ndaki yaklaşık 4 bin metrekarelik taşınmaz, bedelsiz 10 yıl süreyle Deniz Feneri Derneği'ne tahsis edildi...

Deniz Feneri, Arakanlı sığınmacılar için 3 mahalle kurdu!

Deniz Feneri Derneği, Myanmar'daki saldırılardan kaçarak Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki kamplarda derme çatma barınaklara sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaşam şartları iyileştirilmiş mahalleler kurarken, inşa edilen bin 600 bambu evi mültecilere teslim etti.

Deniz Feneri Derneği Arakan’da konut yapıyor!

Deniz Feneri Derneği 24 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar on binlerce Arakanlıya yardım etti. Deniz Feneri Derneği sorumluları devam eden konut projelerini incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

Deniz Feneri Arakanlılar için bin aileye barınma merkezi kuruyor!

Deniz Feneri Derneği, Arakan’da krizin başladığı Ağustos ayından bu güne kadar On binlerce mazlum Arakanlıya yardım götürüyor. 

Bababurnu Deniz Feneri'nin inşaat ruhsatı iptal edildi!

Antalya 3. İdare Mahkemesi, Bababurnu Deniz Feneri’nin bulunduğu alanın ticari işletmeye dönüştürülmesini içeren planları ve kafe-restoran yapımına olanak veren inşaat ruhsatını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Deniz Feneri Derneği'nden Fildişi Sahili'ne cami ve külliye!

Deniz Feneri Derneği tarafından Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde yaptırılan Halil İbrahim Erten Eğitim Külliyesi ile Ndouci şehrindeki Aysel ve Şerif Fındıkkaya Camisi hizmete açıldı.

Deniz Karataş Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı oldu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin yapılan olağan genel kurulunda mevcut başkan Deniz Karataş yeniden seçilerek güven tazeledi.

Bababurnu Deniz Feneri'nde yürütmeyi durdurma kararı!

ANTALYA İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin Bababurnu Deniz Feneri'nde Muratpaşa Belediyesi tarafından verilen ruhsata karşı ve imar planlarının iptali için açtığı davada, tarafların savunması alınana kadar yürütmenin durdurmasına karar verdi.

Deniz Feneri Derneği Haberi

Deniz Feneri Derneği

Başkent Niamey’in  Saga Bölgesinde yoksul bir mahallede açılan hastane, 30 kişi kapasiteli iki bloktan oluşuyor, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet veriyor. Açılışa  Genel Müdür Ali Karayılan, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dinçer Yetiş, Tika Nijer Koordinatörü Metehan Özer, Niamey Belediye Genel Sekreteri ve Nijerde yaşayan çok sayıda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katıldı.


Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan’ın açıklaması;

Derneğimiz, yıllardır yoksullara gıda, giyim, barınma, eğitim, sağlık gibi insani yardımlar ulaştırmaktadır. Savaş, afet, kıtlık gibi meselelerden dolayı temel ihtiyaçlarını karşılayamayanlar için de binlerce kilometre yol kat etmektedir. Bu ülkelerin başında Nijer geliyor. Derneğimiz yıllardır Nijer’de çeşitli yardım çalışmaları yaptı.2013 yılında  Nijer’de Deniz Feneri Derneği tarafından yapılan  insani yardım yatırımlarını yerinde görmek ve açılışlarını yapmak için, bu ülkeyi ziyaret...