25 / 04 / 2024

denizli imar uygulamaları

denizli imar uygulamaları

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları iptal edildi!

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Güryapı A.Ş.'den konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte o açıklama ve tüm detaylar...

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Beykoz'un imar sorunu çözülüyor mu?

DostBeykoz köşe yazarı Şeref Kaçmaz Beykoz'daki imar uygulamalarını kaleme aldı. İşte Şeref Kaçmaz'ın o yazısı...

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Artık imar davalarından harç alınmayacak!

TBMM'ye sunulan Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Gülizar Biçer Karaca'dan Denizli’deki imar kararına tepki!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Pamukkale’deki imar kararına tepki gösterdi.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İmar uygulamalarına yeni düzenlemeler getirildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında imar uygulamalarında yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre, ada bazında tapu sahiplerinin tamamının talebi üzerine ayrıcalıklı imar planı yapılabilecek.

İmar uygulamaları artık değer esaslı olacak! 

Coğrafi bilgi sistemleri alanında lider Netcad ve otomatik gayrimenkul değerleme modeli sunan Endeksa, değerleme esaslı akıllı planlama ve uygulamalarına güçlü bir çözüm oluşturmak amacıyla işbirliği yaptı...

Kartepe'de imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde imar uygulama çalışmaları sürüyor. Rahmiye ve Arslanbey Mahallerinde muhtelif parsellerde yer alan imar uygulamaları çalışması 30 gün süreyle askıya çıktı.

denizli imar uygulamaları Haberi

denizli imar uygulamaları

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisince 14 Ekim 2019 tarihinde alınan karar ile Bereketler Mahallesi 7959 Ada 1 Parselde kayıtlı 9.779 metrekarelik parsel, 1/5000 ölçekli plan değişikliğiyle “Ticaret + Konut Alanı” olarak planlı iken “Turizm + Ticaret + Konut” olarak yeniden planlanmıştı. Evrensel'de yer alan habere göre sonrasında yine Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin 17 Şubat 2020 almış olduğu karar ile 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği yapılarak, aynı parsel mevcut haliyle 5 katlı olarak planlı iken, turizm tesisi yapılması durumunda 10 katlı yapılaşmaya imkan tanındı.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, ilgili meclis kararlarına yapmış olduğu yazılı itirazların reddedilmesi sonrasında ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ve dayanağı olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliğine karşı Denizli İdari Mahkemesine başvuru yapıldı. Söz konusu planların...