26 / 04 / 2024

devremülk sözleşmesini feshetme süresi

devremülk sözleşmesini feshetme süresi

Devre mülk sözleşmesi imzalandıktan sonra tesis beğenilmediği takdirde alıcının sözleşmeyi feshetme hakkı sözleşmede belirtilen kurallar çerçevesinde her zaman bulunuyor. Peki Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?... cevabı haberimizde.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kira sözleşmesini nereden bulabilirim? Kira kontratı doldurulurken nelere dikkat edilir?

Kira sözleşmesi hem kiracı hem de kiralayan arasında imzalanan bir sözleşmedir. Peki Kira sözleşmesini nereden bulunur? İşte detaylar!

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kira sözleşmesini feshetmek için eş rızası şart!

Türk Borçlar Kanunu, eşler arasındaki hukuki sınırları belirledi. Buna göre, aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracı, eşinin açık rızası olmadıkça kira sözleşmesini feshedemez.

Evini dönüştürene sözleşmeyi feshetme hakkı!

Bina tamamlama sigortası son şeklini aldı ve tüketicilerin hakları güvence altına alındı Buna göre, evi dönüşüme girene sözleşmeyi feshetme hakkı verilecek.

Pera GYO Karaköy'deki VI. Vakıfhan binasının kira sözleşmesini yeniledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın varlıkları arasında yer alan Karaköy'deki VI. Vakıfhan ismiyle maruf binanın kira sözleşmesi 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı ve yeni bir sözleşme imzalandı...

Avrasya GYO Metrocity'deki iki kira sözleşmesini yeniledi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şişli Metrocity A blok 17.kat kira sözleşmelerinin yenilenmesi hakkında açıklama yaptı...

Andapark Sultanbeyli'nin müteahhitlik sözleşmesi iptal edildi!

Trend GYO, Andapark Sultanbeyli Projesi için İYS Yapı Sanayi AŞ ile yapılan yine özel durum açıklaması ile yayınladığımız  müteahhitlik sözleşmesini iptal etti ve proje askıya çıkarıldı.

Körfez GYO likidite sağlayıcılık sözleşmesini sonlandırdı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) likidite sağlayıcılık sözleşmesinin sonlandırılması hakkında açıklama yaptı...

Torunlar GYO, İkitelli arsasının arsa payı karşılığı kat yapım sözleşmesini feshetti!

Torunlar GYO Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada, İkitelli'deki arsasının kat yapım sözleşmesi feshettiğini açıkladı.

Avrasya GYO, Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali kira sözleşmesini uzattı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun İli Kıran Mahallesinde yer alan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminalinin mevcut kiracısı Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş. ile imzalanan kira sözleşmesini 1 yıl uzattı...

Ata GYO ve JCR Eurasia Rating'in sözleşmesi iptal edildi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada JCR Eurasia Rating  arasında 17 Eylül 2015 tarihinde imzalanan kredi derecelendirme sözleşmesini iptal ettiğini açıkladı.

Kiracı kira sözleşmesini fesh ederse ne olur?

Kira sözleşmesini fesh eden kiracı için kolaylık sağlandı. Buna göre, kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulan kiracı, kira sözleşmesinden doğan borçlarından kurtulabiliyor. 

devremülk sözleşmesini feshetme süresi Haberi

devremülk sözleşmesini feshetme süresi


Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?


Devremülk sözleşmesi imzalandıktan sonra tesis beğenilmediği takdirde alıcının sözleşmeyi feshetme hakkı bulunuyor. Tabi bu cayma hakkı sözleşmede belirtilen kurallar çerçevesinde olabiliyor. Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’e göre yapılan devre mülk alımlarında 10 günlük cayma hakkı bulunuyor. Bu 10 günlük devremülk cayma hakkı sözleşmenin tesiste imzalandığı tarihten itibaren başlıyor. Eğer sözleşme tesiste imzalanmadıysa devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?: Bu durumda da alıcının tesisten yararlanmaya başladığı ilk günden itibaren başlıyor. Bazı şirketler devremülk sözleşmesini feshetmek isteyen kişilere telefonda yardımcı olabileceklerini söylüyorlar. Ancak telefonla yapılan ‘Cayma bildirimi’ geçerli olmuyor. Cayma bildirimi noter kanalı yada ilgili firmanın yetkilisine imza karşılığı tebliğ edilen ‘Cayma bildirimi’ ile oluyor.


Kapıda yapılan satışlar yoluyla devremülk sahibi olan kişiler tesisi gördükleri tarihten itibaren...