18 / 04 / 2024

diyarbakır hevsel bahçeleri açıklaması

diyarbakır hevsel bahçeleri açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır'a hizmette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yarıştıklarını anlatarak, bu kapsamda Diyarbakır'a 2 milyar 230 milyon liralık yatırım yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini vurguladı...

Diyarbakır'da yeni millet bahçesi için geri sayım başladı!

Diyarbakır Bismil'de hayata geçen millet bahçesi projesi tamamlanma aşamasına geldi. Millet bahçesinin kısa süre içerisinde hizmete açılması bekleniyor. 

Diyarbakır Yeni Millet Bahçesine Kavuşuyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanan Hazro Millet Bahçesi’nin 2022’de tamamlanması planlanıyor.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Bismil Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil'de millet bahçesi inşası için düğmeye bastı. Bismil Millet Bahçesi 85 dönüm üzerinde inşa edilecek.

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Çankırı Millet Bahçesi ihalesi bugün!

81 ilde yeni millet bahçeleri inşa eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çankırı Millet Bahçesi'nin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Diyarbakır Hazro'ya millet bahçesi müjdesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hazro ilçesine 32 bin metrekare  büyüklüğünde millet bahçesi inşa edecek.

Diyarbakır'a yeni millet bahçesi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yeni millet bahçeleri inşa etmek için düğmeye bastı.

Diyarbakır Sur'daki kaçak yapılar kaldırıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Sur İlçesindeki Millet Bahçesi’nde bulunan ve görüntü kirliliğine sebep olan kaçak yapıları kaldırdı.

Hobi bahçeleri kanunu!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin önüne geçilmesi, arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılması için yeni kanun yasalaştı. İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırıldı. Kanun teklifi TBMM'de yasalaştı. Peki hobi bahçeleri yıkılacak mı? İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri düzenlemesi yasalaştı!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

diyarbakır hevsel bahçeleri açıklaması Haberi

diyarbakır hevsel bahçeleri açıklaması



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır'a hizmette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yarıştıklarını anlatarak, bu kapsamda Diyarbakır'a 2 milyar 230 milyon liralık yatırım yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini vurguladı.


Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da yürütülen projeleri tek tek takip ettiğine dikkati çeken Eroğlu, "Diyarbakır'a hizmet etmek ibadettir. Bakan Eker, Hevsel Bahçelerine su getirmemizi istediğinde su getirdik. Açılış için davet edildiğimde oraya su getirdiğim için benim adımı verdiklerini sanıp Veysel Bahçesi sandım. Bakan bana durumu izah ederek isminin Hevsel Bahçeleri olduğunu belirtti. O günden sonra bu bahçeler gönlümde yer etti. Merak etmesinler Diyarbakır'daki Hevsel Bahçelerini kesinlikle koruyacağız. Kesilen fidanların yerine ne gerekiyorsa yapacağız. Orası asla imara açılamaz" şeklinde...