19 / 04 / 2024

doğal sit alanlarının korunması

doğal sit alanlarının korunması

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından “Doğal Sit Alanlarının Değerlendirilmesine İlişkin Teknik Esaslar” çerçevesinde doğal sit alanlarında dört mevsimi kapsayan “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” yaptırılıyor...

Doğal Sit Alanlarında HES yapılması için Merkez Komisyonu İlke Kararı gerekecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarında yapılacak olan Hidroelektrik Santrali projeleri için Tabiat Varlıklarını Koruma Merkez Komisyonu İlke Kararı alınması için düzenleme yaptı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Doğal gaz faturasını düşüren formül tek tek açıklandı! Bunu yapanlar yüzde 25-30 daha az ödeyecek!

Kış mevsimin gelmesiyle birlikte kombiler açıldı, doğal gaz faturaları yükselmeye başladı. DOSİDER, daha az fatura ödemenin yollarını madde madde anlattı...

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

0 lira doğal gaz faturası bekleyenler hemen bakın! Bu kişiler resmen doğal gaz faturalarını ödemek zorunda! 

0 TL doğal gaz faturası bekleyenler hemen bakın... Bu kişiler resmen doğal gaz faturalarını ödemek zorunda...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi doğal gaz faturalarını düzenlemedi iddiası! İstanbullular faturalarınızı kontrol edin!

İBB Meclisi Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı Sadullah Hasanoğlu, ücretsiz doğal gaz tarifesinin İBB'nin doğalgaz faturasında düzenleme yapmadığını söyledi.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Doğal gazda fiyatların ne zaman düşeceği açıklandı! İşte çok merak edilen o tarih!

Geçtiğimiz sene başından bu yana dünya ekonomisini tarihte görülmemiş şekilde sarsan doğal gazdan bu kez de bir tahmin geldi. Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch, gaz fiyatlarındaki düşüş için tarih bildirdi.

Tüm ülkelerin vatandaşlarını sevindirecek haber! Doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş!

Avrupa genelinde kış aylarına rağmen hava şartlarının beklenenden daha ılıman geçmesi ve doğalgaz depolarındaki doluluk oranları, gaz fiyatlarında rahatlama sağladı. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da tüm ekonomik dengeleri değiştiren doğal gaz fiyatlarının son 5 ayda yüzde 83 gerilediği bildirildi.

Doğal gaz faturasıyla ilgili bilinmeyen detay! Bunu yaparsanız paranızın yarısı cebinizde kalıyor

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler açıldı. Yüksek fatura ile karşılaşmak istemeyen vatandaşlar, doğal gaz faturasını düşürebilecek yöntemleri araştırmakta. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş doğal gaz kullanımı ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. İşte tüm detaylar...

Türkiye doğal gazda Avrupa'nın en ucuz ülkesi!

Doğal gaz fiyatları küresel çapta yükselmeye devam ederken Türkiye’nin konut doğal gazının en ucuza tüketildiği Avrupa ülkesi olduğu ortaya çıktı. Peki en yüksek doğal gazı hangi ülke ödüyor? İşte detaylar...

Doğal gaz fiyatlarını uçuracak hamle! Resmen durduruldu

Doğal gaz pazarında fiyat artışına neden olabilecek çok önemli bir gelişme oldu. Uluslararası enerji şirketi Shell, işçilerle ödeme konusunda anlaşamayınca dün vardiya bitiminde sevkiyatın durdurulduğu ifade edildi.

Avrupa tüm doğal gazı satın alıp fakir ülkelerin önünü kesiyor iddiası: İTO Başkanı uyarmıştı

Ameriknın en köklü gazetelerinden Wall Street Journal, Rusya'nın rubleyle gaz ödemesi talebini reddeden Avrupa'nın alternatif ülkelerdeki doğal gazın tamamını satın aldığını iddia etti. Avrupa'nın bu adımının fakir ülkelerin önünü kestiği ifade edildi.

Rusya o ülkenin de doğal gaz vanasını kapatma kararı aldı! Ruble krizinde son halka

Rusya'nın 1 Nisan'dan itibaren doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklamasının ardından süreç başladı. Ülkeye rubleyle ödeme yapmayan Avrupalıların doğal gaz vanaları teker teker kapanmaya başladı. Son halka ise bakın kim oldu?

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

doğal sit alanlarının korunması Haberi

doğal sit alanlarının korunması


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Doğal Sit Alanlarının korunarak gelecek nesillere aktarılması, bilimsel kriterler ışığında alanın sahip olduğu biyo-ekolojik (flora, fauna, habitat), jeolojik, hidrojeolojik ve jeomorfolojik değerlerin belirlenmesi ve önerilerin ortaya konulması amacıyla “Doğal Sit Alanlarının Değerlendirilmesine İlişkin Teknik Esaslar” çerçevesinde doğal sit alanlarında dört mevsimi kapsayan “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” yaptırılmaktadır.


Bu kapsamda 2014 yılı içerisinde Genel Müdürlüğük tarafından başlatılan “İstanbul İli Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” çerçevesinde eğitim ve bilgilendirme çalışması 10-12 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.


İstanbul İl Müdür Yardımcısı Beysan TAŞÇI, Doç.Dr.Ali UZUN ve Genel Müdür Yardımcısı Sayın Osman ÖZTÜRK’ün açılış konuşmalarıyla başlayan programda; Sayın Osman ÖZTÜRK Genel Müdürlüğün görevleri arasında olan Doğal Sit Alanları ve proje süreci ile ilgili...