23 / 04 / 2024

doğalgaz sözleşme feshi nasıl yapılır

doğalgaz sözleşme feshi nasıl yapılır

Doğal gaz kullanıcısının bulunduğu adresten taşınması sebebiyle doğal gaz kullanım sözleşmesini fesh edebiliyor. Peki, doğal gaz sözleşme feshi nasıl yapılır? İşte doğalgaz sözleşme feshi işlemleri...

Konut almak isteyenlere yeni gelir kapısı aralandı! BES birikimlerin yüzde 50'si sözleşme sonlandırılmadan verilecek! 

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem start aldı. Bu kapsamda BES'te sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. İşte detaylar...

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davasında yeni gelişme!

Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi tarafından sözleşmesinin feshi nedeniyle Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan dava ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Dava şirket lehine kesinleşti. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 30 Haziran'da!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 30 Haziran 2020 tarihinde görülecek...

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 17 Mart'ta!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yapı denetim firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan dava 17 Mart 2020 tarihinde görülecek...

Müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme fesh edilirse ne olur?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşme feshi'' konulu soruyu yanıtladı. 

TOKİ Doğukışla Vadisi 1. Etap'ta sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi 1.Etap projesinde sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Karaman Doğukışla TOKİ'de yedek sözleşme dönemi başlıyor!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Karaman Doğukışla Vadisi 1.Etap Projesi kapsamında yer alan konutlar için yedek hak sahiplerinin sözleşme imzalama işlemleri 7 Aralık-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Doğukışla Vadisi 1. Etap sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi 1.Etap projesinde toplamda 166 adet konut bulunuyor. Doğukışla Vadisi 1. Etap sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor.

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davası 27 Ekim'de!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Yapı Denetim Firmasının sözleşmesinin feshi nedeniyle açılan davaya ilişkin Yargıtay 23. Hukuk Dairesi bir sonraki dava gününü 27 Ekim 2016 olarak belirledi. Şirket söz konusu dava hakında yeni bir gelişme olmadığını KAP'ta açıkladı.

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kapıcı sözleşmesinin feshi!

Kapıcılık sözleşmesi; sözleşme süresinin sona ermesi, tarafların anlaşması, tek taraflı fesih, kapıcının ölümü ile sona eriyor. İşveren dilediği zaman tazminatını peşin ödeyerek sözleşmeye son verebiliyor. İşte kapıcı sözleşmesinin feshi davası..

doğalgaz sözleşme feshi nasıl yapılır Haberi

doğalgaz sözleşme feshi nasıl yapılır

Doğalgaz sözleşme feshi nasıl yapılır?

Doğalgaz sözleşme feshi işlemleri, İGDAŞ'ın resmi internet sayfasında açıklanıyor. Doğalgaz sözleşme feshi işlemi; Doğal gaz kullanıcısının (Abonenin) bulunduğu adresten taşınması sebebiyle doğal gaz kullanım sözleşmesini sona erdirmek için talepte bulunması veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde; sayaçtaki son tüketim endeks tespitinin yapılarak sayacın mühürlenmesi ve abone hesabının tasfiye edilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.


Doğal gaz kullanım sözleşmenizi; konut abonesi iseniz şubelere gitmeden İGDAŞ web sayfasından Online olarak feshedebilirsiniz. 


Güvence Bedeli; Doğal gaz Kullanım Sözleşmesi esnasında dağıtım şirketinin alacaklarını garanti altına almak için tahsil ettiği ve Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından açıklanan Tüketici Fiyatları Genel İndeksi'ndeki aylık değişim oranlarına göre güncelleştirilen ve sözleşmenin feshedilmesi halinde aboneye iade edilen bedeldir.


Sözleşmenin Feshi İçin Gerekenler;

Sözleşme fesih başvurusunun, doğal gaz kullanım sözleşmesinde adı...