16 / 04 / 2024

Dünya Kadastro Zirvesi Haliç Kongre Merkezi

Dünya Kadastro Zirvesi Haliç Kongre Merkezi

Dünya Kadastro Zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde açıldı. İstanbul Valisi Şahin, kadastronun üzerine bina edilen tapu meselesinin, hukukun temelini oluşturan bir kavram olduğuna dikkat çekti.

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 13 Aralık'da!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi, 13 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Zirvede 500'ün üzerinde delege ve 80’in üzerinde lider konuşmacı yer alacak...

Emre Aykar Dünya Binalar Günü Birleşim Bildirgesi'ni imzaladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili ve Uluslararası Müteahhitler Birliği Konfederasyonu CICA Başkanı Emre Aykar, Paris İklim Zirvesi’nde “Dünya Binalar Günü Birleşim Bildirgesi'ni imzaladı.

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün Bursa'da başlıyor!

Rönesans Holding ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile CNBC-e işbirliğinde düzenlenen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin 3. durağı Bursa olacak.

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün Bursa'da!

Rönesans Holding ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla DÜNYA gazetesi ile CNBC-e işbirliğinde düzenlenen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi" bugün üçüncü durağı Bursa'da yapılacak.

Kentsel Dönüşüm Zirvesi 16 Haziran'da Bursa'da!

Rönesans Holding" ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile CNBC-e işbirliğinde düzenlenen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin 3. durağı Bursa olacak.

14. Dünya Mimarlar Zirvesi Sofya'da düzenlendi!

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen “XIV. Dünya Mimarlar Zirvesi”, 20 Mayıs Çarşamba akşamı düzenlenen ödül töreni ile sonra erdi. 21 Ülkeden pek çok usta mimarın çeşitli projeleri ile katıldığı ödül töreni hayli renkli geçti...

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi yarın Antalya'da başlıyor!

DÜNYA gazetesi ile CNBC-E tarafından, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Emlak GYO’nun katkılarıyla düzenlenen 'Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi' yarın Antalya'da yapılacak.

Modern şehir ve kentsel dönüşüm zirvesi yarın yapılacak!

Dünya Gazetesi ile CNBC-e tarafından, Antalya Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, yarın Akra Barut Otel'de "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi" düzenlenecek.

Hasan Tahsin Usta Dünya Kadastro Zirvesi’nde konuştu!

"Dünya Kadastro Zirvesi" tamamlandı. Zirve’nin son gününde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından bir sunum gerçekleştirilerek, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi

Kadastro Zirvesi'nde Değerleme ve Kadastronun ilişkisi vurgulandı!

93 ülkeden, 3100'ü aşkın delege ve ziyaretçinin katıldığı Dünya Kadastro Zirvesi'nde Değerleme ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı sektörünü temsilen Denge Değerleme A.Ş. yer aldı.

Dünya Kadastro Zirvesi'nde İstanbul Deklarasyonu yayınlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Dünya Kadastro Zirvesi"nde “İstanbul Deklarasyonu” yayınlandı. 60 ülkeden kamu yöneticileri, uzmanlar ve akademisyenler “İstanbul Deklarasyonu”na imza attı.

İdris Güllüce'den Gaziosmanpaşa Belediyesi standına ziyaret!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dünya Kadastro Zirvesi’ne katılan Gaziosmanpaşa Belediyesi standını ziyaret etti. Bakan Güllüce, ziyareti sırasında Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile de sohbet etti.

FU Gayrimenkul Dünya Kadastro Zirvesi'nde!

80 ülkeden, 2500'ü aşkın delege ve ziyaretçinin katıldığı Dünya Kadastro Zirvesi'nde gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve öncüsü FU Gayrimenkul de yerini aldı.

Dünya Kadastro Zirvesi Haliç Kongre Merkezi Haberi

Dünya Kadastro Zirvesi Haliç Kongre Merkezi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Dünya Kadastro Zirvesi" Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Dünya'nın 80 ülkesinden gelen uzman, bürokrat ve akademisyenlerin yer aldığı açılışta konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Türkiye'nin sahip olduğu kadastro tecrübesini Dünya'yla paylaşmaya hazırlandığını” söyledi.


Mehter takımının konseriyle başlayan zirvenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Şahin, kadastronun üzerine bina edilen tapu meselesinin, hukukun temelini oluşturan bir kavram olduğuna dikkat çekti.


Teknolojideki gelişmelerin tapu ve kadastro hizmetlerine hızlı bir şekilde aktarıldığını hatırlatan İstanbul Valisi Şahin; "Tarihin derinliğine kadar uzanan kadastro işlemleri, aslında insanla eşyanın ilişkilerini düzenlemeyi amaçlamaktadır. Dolayısıyla eğer köyünüzde, şehrinizde, ülkenizde ya da dünyada huzur arıyor veya istiyorsanız öncelikle insanlar ile eşya arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi gerekir ve o düzeni...