28 / 03 / 2024

düzce antik kent

düzce antik kent

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen ''Prusias ad Hypium'' antik kentindeki tiyatroda kazı çalışmaları sürüyor.

Karadeniz'in Efes'i gün yüzüne çıkıyor!

Düzce'deki arkeolojik kazılar için 6 yıllık yüzey araştırma projesi hazırladıklarını belirten Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Nurperi Ayengin, yerleşim birimlerinin yerini tespit edeceklerini söyle

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Düzce Cedidiye'de zemin etüt çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi kent genelinde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırıyor. Belediye kent genelinde zemin etüt çalışmalarına başladı.

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Düzce'nin çehresi değişti!

1999 Marmara Depremi'nden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir depremle sarsılan Düzce'nin kent mimarisi, aradan geçen süre zarfı içerisinde değişti.

Düzce Akçakoca Orhangazi Ortaokulu, kent müzesi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Düzce Akçakoca'da devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Kurt, Orhangazi Ortaokulu'nun kent müzesine dönüşeceğini ifade etti.

Düzce Kent Müzesi belediye meclisi gündeminde!

Düzce Belediye Meclisi’nin gündeminde Düzce’de yöresel mimari eserlerin restorasyonu ile kültür varlıklarının korunması ve sergilenmesini içeren Kent Müzesi oluşturulması konusu ele alındı.

Düzce Namık Kemal ilkokulu yeni binasına kavuşuyor!

Düzce kent merkezinde 1999’da yaşanan depremden bu yana çelik konstrüksiyon binada eğitim veren Namık Kemal ilkokulu yeni binasına taşınacak.

Düzce'ye yeni kent meydanı geliyor!

Düzce Belediyesi Saguç meydanındaki düzenlemelere devam edecek. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, alanda bulunan Celalettin Özdal parkının meydan ile bütünleştirileceğini belirtti.

Düzce Konuralp Tarihi Kent Meydanı görücüye çıkıyor!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) hibe almaya hak kazanan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” için tanıtım toplantısı yapılacak.

Düzce Antik Tiyatro'da düzenleme çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi alanlarında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında “Antik Tiyatro”da da peyzaj düzenlemelerine başlandı.

Düzce Kentpark'a zabıta karakolu inşa edildi!

Düzce Belediyesi tarafından Kent parkı içinde Zabıta karakolu kuruldu. Böylelikle şehir merkezinde üç Zabıta karakolu oldu.

Düzce Konuralp'e müze inşa edilecek!

“Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ve “Doğu Marmara Antik Kent Projesi” kapsamında Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mehmet Keleş: Düzce artık modern bir kent!

Düzce’nin 9 Aralık 1999 tarihinde, Türkiye’nin 81’inci ili olmasının 16’ıncı yılı nedeniyle Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş bir mesaj yayımladı. İşte Başkan Keleş tarafından yayınlanan o mesaj...

düzce antik kent Haberi

düzce antik kent

Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 gündür devam eden çalışmaları, mimarlar, konservasyon ve restorasyon uzmanlarından oluşan kalabalık bir ekiple gerçekleştirdiklerini söyledi. 


Kazı çalışması sırasında bulunan parçaların mimarlar tarafından çizildiğini anlatan Ayengin, "Çıkan parçaların hepsinin, ileride yapılacak restorasyon çalışması için çizilmesi lazım. Tiyatronun mimari blokları dağılmış bir vaziyette sahne binasının önünde duruyordu. Onlar için bir taş bahçesi yaptık, hepsinin çizimleri yapıldı. İleride yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere bilgisayar ortamına atıldı" ifadesini kullandı.

Tiyatronun paradokslarında yürütülen çalışmalarda aşırı bir tahribat gördüklerini dile getiren Ayengin, şöyle konuştu: "Koridorlar ve zeminler daha sonraki dönemlerde bozulmuş. Bazı mekanlarda açma çalışması yapıyoruz çünkü burada daha önce de bahsettiğimiz gibi 5 metreye yakın...