19 / 04 / 2024

düzce restorasyon çalışmaları

düzce restorasyon çalışmaları

Düzce Belediyesi, Konuralp’in tarihi canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye bölgede yer alan 8 kültür varlığını restore edecek. 

Düzce Akçakoca'daki tarihi evler restore ediliyor!

Batı Karadeniz'in önemli turizm bölgelerinden biri olan Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki 150 yıllık evler, restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya Orhan Cami’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Orhan Cami’de devam eden restorasyon çalışmaları için Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Konya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Konya'da restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Tarihi Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

Körfez ilçesinde yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Düzce Akçakoca'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Düzce'nin Camikebir Mahallesi'nden sonra Akçakoca'da da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında Akçakoca Belediyesinin eski binası yıkıldı.

Tarihi Nasrullah Camisi'nin restorasyon çalışmaları başladı!

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Kastamonu'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Nasrullah Camisi’nde incelemelerde bulundu.

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

Tokat Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları durdu!

Tokat’ın Niksar ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlanan Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları zeminin farklı bir yapıda bulunması nedeniyle durduruldu.

Samsun Saathane Meydanı projesi restorasyon çalışmaları başladı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Samsun Büyükşehir Belediye'sinin katkılarıyla başlatılan Saathane Meydanı projesinin restorasyon çalışmaları başladı.

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Yıllardır restore edileceği günü bekleyen Tarihi Arasta Çarşısında restorasyon çalışmaları başladı. Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak hal binasına yerleştirildi.

Vasip Şahin Çinili Camii restorasyon çalışmalarını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar ilçesinde devam eden Kemalettin Eröge Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çinili Camii ile Atik Valide Külliyesi restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulundu.

düzce restorasyon çalışmaları Haberi

düzce restorasyon çalışmaları

Düzce Belediyesi, Konuralp'in tarihi dokusunun canlandırarak ülke ve Dünya turizmine kazandırılması çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine göre; bir yandan kazı çalışmaları ve kentsel tasarım proje çalışmalarının devam ettiği bölgede, 8 kültür varlığının restorasyon projesi Kültür ve Turizm Bakanlığından hibe almaya hak kazandı.

KURUL ONAYINA SUNULACAK 

Düzce Belediyesi'nin ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün bakanlık nezdindeki girişimlerinin ardından Kültür İşleri Müdürlüğü harekete geçerek, Konuralp bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescilli olan 4 ev ve 4 dükkan için "Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanması Projesi" adı altında başvuru da bulunuldu. Bakanlık tarafından onaylanan proje yardımı, resmi sürecin tamamlanmasının ardından uygulama projeleriyle birlikte hazırlanarak kurulun onayına sunulacak. Kurul onayının ardından ikinci aşama için gerekli olan uygulama projelerinin hazırlanmasıyla birlikte restorasyon çalışmaları başlayacak. 

OSMANLI...