18 / 04 / 2024

ecrimisil bedeli ödenmezse ne olur

ecrimisil bedeli ödenmezse ne olur

Ecrimisil bedelinin; Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor. Peki ecrimisil ödenmezse ne olur?

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

İki ay üst üste kira bedeli ödenmezse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira bedelini zamanında ve eksiksiz ödemek zorunda oluyor. Peki, iki ay üst üste kira bedeli ödenmezse ne olur? Kiracı nasıl tahliye edilir?

Kira bedeli ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Kiracılar, ev kirasını ödeme konusunda ev sahibini zarara uğratabiliyor. Kimi kiracılar kira bedelini geç öderken, kimi kiracılar da ödemelerini hiç yapmayabiliyor. Peki, kira bedeli ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Kira bedeli ödenmezse ne yapılır?

Mesken veya işyeri kiralayarak sözleşme imzalayan kiracılar kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kira bedelinin belirlenen miktarda ve tarihte ödenmesi gerekiyor. Peki, kira bedeli ödenmezse ne yapılır?

Ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil adı altında tazminat talep ediliyor. Peki, crimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Ecrimisil ödenmeyince, 1500 konutun yolunu kapatacak!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, işadamı Murat Şevk, 5 sitenin kullandığı yolun arazisinden geçen 1 kilometrelik kısmını, istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle kapatacağını açıkladı.

Bodrum'da toplam 1500 konuttan oluşan 5 sitenin yolu kapanacak!

Bodrum'da, işadamı Murat Şevk, arazisinden geçen 1 kilometrelik yolu istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle 1 Ekim’den itibaren elektrikli tel, bariyer ve kapanlarla kapatacağını açıkladı...

Ecrimisil bedeli nedir?

Devlete ait hazine taşınmazlarının gerçek ve tüzel kişiler tarafından izinsiz kullanılması halinde, ilgili kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki ecrimisil bedeli nedir? Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?

Ecrimisil nasıl tespit edilir?

Devlete ait olan hazine taşınmazlarının izinsiz kullanılması halinde, izinsiz kullanımı gerçekleştiren kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki, işgalci olarak nitelendirilen bu kişilerden talep edilen ecrimisil bedeli nasıl tespit edilir?

Ecrimisil talebi nasıl yapılır?

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi halinde işgalcilerden İdare tarafından talep ediliyor. Peki, ecrimisil nasıl talebi nasıl yapılır?

Ecrimisil nereye ödenir?

Devlete ait olan hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, ecrimisil nereye ödenir?

ecrimisil bedeli ödenmezse ne olur Haberi

ecrimisil bedeli ödenmezse ne olur

Ecrimisil ödenmezse ne olur?

Ecrimisil, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilerden alınıyor.


Ecrimisil bedeli; hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak tanımlanıyor.


Ecrimisilin Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor. Peki ecrimisil ödenmezse ne olur?


Ecrimisil bedeli ödenmezse ne olur?

Süresinde ödenmeyen ecrimisil, millî emlak birimlerince 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü...