23 / 04 / 2024

ecrimisil cezası

ecrimisil cezası

Ecrimisil bedelinin; Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor. Peki ecrimisil ödenmezse ne olur?

Can Dündar'ın kaçak villasına 148 bin 144 lira ceza!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın kaçak olduğu tespit edilen villası için ihbarname gönderildi. Ayrıca villa için 148 bin 144 lira ecrimisil cezası kesildi.

Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Köyde ev yapılabilmesi Plansız Alanlar Yönetmeliği gereğince gereken durumlarda Muhtarlıktan izin alınması gerekiyor. Peki, köyde izinsiz ev yapılırsa ne olur? Köyde izinsiz ev yapmanın cezası nedir?

Tüketiciler artık abonelik sözleşmelerini cezasız feshedebilecek!

Abonelik Sözleşmeleri Yönetmelik Taslağı’na göre tüketiciler artık elektrik, internet ve telefon gibi abonelik sözleşmelerini cezasız feshetme hakkına sahip olacak. Ayrıca tüketiciden açma-kapama ve kesme-bağlama ücreti gibi bedeller alınamayacak.

İmar kirliliği cezası nedir?

Yapı ruhsatı alınmamış ya da imar planına göre inşaa edilmemiş yapılar imar kirliliği kapsamına giriyor. Yapının imar kirliliği kapsamına girmemesi için bu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, imar kirliliği cezası nedir?

Ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Ecrimisil davası, taşınmaz üzerinde haksız işgalcilere karşı açılıyor. Ecrimisil davası için haksız olan malı kullana kişinin davacının rızası dışında malı kullanması ve kötüniyetli olması gerekiyor. Peki, ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Ecrimisil dava dilekçesi örneği!

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği..

Ecrimisil zamanaşımı süresi!

Taşınmaz işgalcilerinden belli bir oranda tazminat ödemesi istenebiliyor. İşgalcilerden istenen bu tazminata ecrimisil deniyor. Peki ecrimisil zamanaşımı hak düşürücü süre ne kadardır? İşte ecrimisil zamanaşımı süresi..

Ecrimisil davası kime karşı açılır?

Bir malın kullanılmasından doğan menfaatin para ölçülerinde takdirine ecrimisil deniyor. Genellikle hazine adına kayıtlı taşınmazların işgali durumlarında karşımıza çıkan ecrimisil davası kime karşı açılır? İşte ecrimisil davaları...

Ecrimisil davası nedir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? Ecrimisil dava açma şartları nelerdir?

Ecrimisil bedeli nedir?

Devlete ait hazine taşınmazlarının gerçek ve tüzel kişiler tarafından izinsiz kullanılması halinde, ilgili kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki ecrimisil bedeli nedir? Ecrimisil bedeli nasıl belirlenir?

Ecrimisil nasıl tespit edilir?

Devlete ait olan hazine taşınmazlarının izinsiz kullanılması halinde, izinsiz kullanımı gerçekleştiren kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki, işgalci olarak nitelendirilen bu kişilerden talep edilen ecrimisil bedeli nasıl tespit edilir?

Ecrimisil ödeme süresi!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki ecrimisil ne zaman ödenir? İşte ecrimisil ödeme süresi..

Ecrimisil talebi nasıl yapılır?

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi halinde işgalcilerden İdare tarafından talep ediliyor. Peki, ecrimisil nasıl talebi nasıl yapılır?

ecrimisil cezası Haberi

ecrimisil cezası

Ecrimisil ödenmezse ne olur?

Ecrimisil, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilerden alınıyor.


Ecrimisil bedeli; hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak tanımlanıyor.


Ecrimisilin Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor. Peki ecrimisil ödenmezse ne olur?


Ecrimisil bedeli ödenmezse ne olur?

Süresinde ödenmeyen ecrimisil, millî emlak birimlerince 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü...