25 / 04 / 2024

ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi

ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

Sit alanlarında ekolojik temelli bilimsel araştırma!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından “Doğal Sit Alanlarının Değerlendirilmesine İlişkin Teknik Esaslar” çerçevesinde doğal sit alanlarında dört mevsimi kapsayan “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” yaptırılıyor...

İstanbul’un kuzeyi için kritik toplantı!

İstanbul'un en yeşil ilçelerinden biri olan Beykoz'da yer alan 286 milyon metrekarelik alan için bugün Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu toplanacak. Gerçekleştirilecek toplantıda, ekolojik temelli bilimsel araştırma raporu ışığında SİT alanı bölgeler yeniden ele alınacak

Doğal sit alanlarıyla 86 proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

Çekmeköy’de ekolojik turizm alanına fabrika kuruldu!

İstanbul Çekmeköy’de ekolojik turizm alanına çelik konstrüksiyon fabrikası inşa edildi. Çevrede yaşayanlar inşaat başlarken defalarca belediyeye müracaat etti ancak fabrika yapılıp çalışmaya başladı.

Mehmet Özhaseki: İnşaat temelli bir vaadim olmayacak!

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Herhangi bir şekilde inşaat temelli bir vaadim olmayacak" dedi...

İnşaat temelli bir anlayıştan, insan temelli bir anlayışa doğru gidiyoruz!

Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, "İnşaat temelli bir anlayıştan, insan temelli bir anlayışa doğru gidiyoruz. Herkese dokunacak projeler hazırlıyoruz" dedi...

Aladağ Belediyesi'nden ekolojik panorama projesi!

Uçsuz bucaksız ormanları, şelaleleri, yalçın kayalıkları, bozulmamış doğasıyla Torosların eteğinde saklı bir cennet olan Aladağ ekolojik panorama projesiyle gündemde. 

Vivier & Co gayrimenkul temelli yatırım fonu olanakları sunuyor!

Bankacılık hizmetleri sunan Yeni Zelanda merkezli Vivier & Co, yatırım riskini azaltan, gayrimenkul temelli finansal çözümler sunuyor.

Müge Boz: Ekolojik bir ev hayal ediyorum!

Sağlıklı ürünler sunan bir restoran açan ve yeni filminin heyecanını yaşayan Müge Boz,  ''Kazdağları’nda ev değil, arazi aldım. Çünkü kendi ekolojik evimi yapmak gibi bir hayalim vardı'' dedi. 

Gaziantep Ekolojik Bina'ya ödül!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Gaziantep Ekolojik Bina” projesiyle birincilik ödülü aldı.

Öz Temelli İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Temelli İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Temel Okkay tarafından kuruldu. 

Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor!

Türkiye'nin büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi yaptığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor" dedi.

Reva Bilimsel Teknik Yapılar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Reva Bilimsel Teknik Yapılar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Nimet Dilek Yücel tarafından kuruldu

İzmir Körfezi'nde ekolojik dönüşüm başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüteceği dünyanın en büyük ekolojik geri dönüşüm projesi İzmir Körfezi’nde başlıyor. ‘İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi’ tamamlandığında körfezde 80 yıl öncesine dönülecek ve denize girmek de mümkün olacak.

ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi Haberi

ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık olarak Türkiye'de bulunan doğal sit alanlarıyla ilgili çalışmalarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

Dünyadaki teknolojilerin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımı nedeniyle ortaya çıkan olumsuzlukların doğada neden olduğu çöküşü durdurmak için doğayı ve doğal kaynakları koruma düşüncesinin son zamanlarda hızla yayıldığını söyleyen Kurum, Dünya Tabiatı Koruma Birliği (IUCN) verilerine göre, dünya yüzeyinin yüzde 5'inden fazlasının "korunan alan" olarak ayrıldığını ifade etti.

Kurum, koruma konusunda hassas ülkelerde bu oranın yüzde 20'lere kadar çıktığını sözlerine ekledi.

Türkiye'nin korunan alanlarının deniz ve kıyılardan dağlara, deltalardan ormanlara, yaylalardan bozkırlara, göl ve akarsu sistemlerine, derin vadiler ve kanyonlardan buzullara kadar çeşitli doğal ekosistem ve oluşumları barındırdığını ifade eden Kurum, "Ülkemiz, zengin biyolojik çeşitlilikle bunların doğal yaşam alanlarını barındırıyor. Bu nedenle ülkemizde gelecek nesilleri...